Braconaj sau poluare pe râul Suceava?


Intră acum și în grupul de

La această întrebare vor trebuie să răspundă, pe parcursul zilei de joi, specialiştii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, împreună cu cei ai Gărzii de Mediu, după ce miercuri, zeci de kilograme de peşte mort au fost găsite plutind pe râul Suceava.

Alarma a fost dată de către locuitorii din comuna suceveană Tişăuţi, în jurul prânzului, când au văzut venind pe apele râului Suceava sute de peşti cu burta în sus. Imediat, în localitate s-au deplasat reprezentanţi atât ai DSVSA Suceava cât şi ai Gărzii de Mediu, care au împiedicat locuitorii să culeagă peştii morţi şi au prelevat probe de apă.

La o primă evaluare, se pare că ar fi vorba despre aproximativ 100 de kilograme de peşte din speciile ştiucă, scobar sau mreană.

Dacă iniţial se credea că este vorba de o poluare a apei, pe parcursul efecturării cercetărilor, părerile specialiştilor duceau către un act de braconaj deoarece peştii morţi au fost identificaţi pe cursul râului Suceava atât în amonte, cât şi în aval de zona de deversare a substanţelor nocive.

În cursul zilei de joi, probele de apă prelevate de la faţa locului vor fi supuse analizelor de laborator pentru a se stabili cu exactitate dacă este vorba de un act intenţionat sau de o poluare accidentală, urmând ca poliţiştii suceveni să preia cazul pentru continuarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de