Liderul PDL din CJ Suceava: Lucrarile la aeroport sunt in intarziere cu sase luni. Constructorul nu a fost platit


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Suceava, a declarat joi seara în cadrul emisiunii „Ora de politica” de la Intermedia TV că lucrările de modernizare la Aeroportul Suceava trebuiau începute în urmă cu şase luni. „Prin proiectul ce s-a făcut când PDL era la conducere CJ Suceava am stabilit că aeroportul poate funcţiona pe perioada lucrărilor, pe perioada verii şi până toamna. Acum s-au pierdut şase luni şi ne spun că încep lucrările. Au constatat că graficul de lucrări e depăşit şi s-au hotărât să oprească operarea aeroportului pentru a putea recupera întârzierile”, a spus Vasile Ilie.

vasile ilie

El a mai atras atenţia că pentru proiectul de modernizare a Aeroportului nu s-a făcut deschiderea finanţării de la Ministerul Transporturilor şi firma de construcţii care lucrează nu a primit nici un ban. „E foarte grav pentru că nici constructorul nu poate merge mai departe”, a spus Ilie care a arătat că nu se poate ca Ministerul Transporturilor să nu deschidă finanţarea pentru acest proiect care se realizează prin POS-Transporturi.

El crede că nici Ministerul Transporturilor nu e familiarizat cu acest fel de lucrări pentru că e primul proiect de acest gen finanţat prin POS-T.

Vasile Ilie a mai declarat că ştie că s-au făcut intervenţii nenumărate la Ministerul Transporturilor din partea autorităţilor judeţene sucevene pentru începerea finanţării, dar că fără succes. „Dacă nu se primesc bani, constructorul riscă să intre în insolvenţă. Măcar cinci la sută din valoarea lucrării să-i dea acestuia”, a mai declarat Vasile Ilie.


Intră acum și în grupul de