Aproape 170 de premii si mentiuni au obtinut elevii suceveni la olimpiade nationale si internationale


Intră acum și în grupul de

Elevii județului Suceava s-au remarcat în anul școlar trecut la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale la care au participat, ei aducând aproximativ 170 de premii și mențiuni.

Elevi

În urma prezentării raportului de activitate al Inspectoratului Școlar Suceava şi a celor 813 unităţi şcolare de stat şi 20 unităţi particulare din reţeaua judeţului, a reieșit faptul că școala suceveană este una performantă ce s-a evidențiat de fiecare dată competiții.

Astfel, potrivit raportului ISJ Suceava, în anul şcolar 2013-2014, au fost obținute 167 de premii şi menţiuni de elevii judeţului la fazele  naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare, după cum urmează: 29 premii I, 24 premii II, 16 premii III, 17 premii speciale şi 66 de menţiuni, din care 2 de onoare şi 12 speciale.

La aceste premii se adaugă 6 medalii de bronz, 7 medalii de argint şi 2 de aur obţinute la olimpiadele de ştiinţe: matematică, astronomie, fizică, chimie, biologie şi informatică.

„De asemenea palmaresul județului este întregit și de premiile și medaliile obținute la diferite competiții sportive derulate la nivel mondial, european, balcanic  si național”, se mai arată în raportul Inspectoratului Școlar.


Intră acum și în grupul de