Suceava Noastra: Nu se gaseste un singur absolvent al colegiilor Stefan cel Mare sau Petru Rares care sa ne dea orasul inapoi?


Intră acum și în grupul de

Unul dintre fondatorii asociaţiei civice Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, joi seara, în emisiunea „Ora de politică” de la Intermedia TV că este nevoie ca unul dintre numeroşii absolvenţi ai colegiilor Ştefan cel Mare sau Petru Rareş să candideze şi să fie ales primar al Sucevei pentru ca sucevenii să-şi ia oraşul înapoi.

„Ştefan cel Mare a dat absolvenţi care conduc multinaţionalele, a avut un nominalizat la Premiul Nobel. Petru Rareş are absolvenţi la fel de buni. În ultimii 25 de ani, cele două colegii au avut 12.000 de absolvenţi. Nu se găseşte unul dintre cei 12.000 de absolvenţi să ne dea oraşul înapoi?”, s-a întrebat Cuşnir.

El a mai întrebat ce firmă multinaţională, care are acum angajaţi în funcţii de conducere absolvenţi ai colegiilor sucevene l-ar angaja pe primarul Ion Lungu.

dan cusnir

„Aş fi curios ce firmă multinaţională s-ar lăsa pe mâna lui Ion Lungu?”, a mai spus Cuşnir.

Iniţiatorul Asociaţiei Suceava Noastră a explicat în emisiune că această asociaţie este civică şi apolitică autentică, dar care devine un simbol, o metaforă, care are mii de prieteni.

„Prietenii Suceava Noastră îşi postează fotografii cu oraşul când era frumos. Prietenii Suceava Noastră postează fotografii cu ce le place şi cu ce nu le place. Suceava noastră este un spirit”, a spus Cuşnir.

El a arătat că sucevenii îşi doresc acelaşi lucru, iar cei care sunt formatori de opinie vor înţelege că au fost complici ai administraţiei locale.

Cuşnir a mai declarat că el face diferenţa între proiectul civic şi faptul că este şi membru al unui partid politic, dar că dacă ţine prea mult la acest proiect şi că dacă implicarea sa în politică va afecta proiectul civic, va renunţa la politică.

„Ţin la acest proiect foarte mult şi la prietenii cu care am demarat proiectul. Sunt zeci de oameni care au creat acest concept. Dacă nu reuşesc să separ partea politică de cea civică, decizia pentru mine e deja luată”; a spus Cuşnir.

El a mai arătat că este îngrijorat că s-a ajuns ca percepţia despre politică să fie greşită, mai ales că el s-a implicat în politică.

Cuşnir a mai explicat că s-a angajat să reprezinte grupul de iniţiativă al asociaţiei Suceava Noastră mai ales pentru că nu are de ce să se teamă pentru că îşi face publice opiniile.

„Nu mi-e frică, nu sunt şantajabil, nu sunt controlabil. În grupul de iniţiativă care are peste 30 de membri, au o reţinere, o frică. Le-am arătat că nu mi se întâmplă nimic”, a spus Cuşnir.

El a mai arătat că a rămas surprins când un copil de clasa a noua şi-a întrebat tatăl, iniţiator al Suceava Noastră, cum de Cuşnir nu se teme că firmele sale vor fi supuse controalelor pentru că are poziţii critice faţă de administraţia locală.

„Oamenii ăştia au ciunţit caractere, demnitatea dacă un copil a ajuns să întrebe aşa ceva. Copiii trebuie să crească frumos, normal”, a spus Cuşnir.

El a mai criticat şi modul în care primarul Ion Lungu a făcut campanie electorală în biserici sau în şcoli.

„Politică în biserică şi şcoli nu se face. Dacă ar fi ajutat bisericile din bani personali, aş fi fost de acord, dar din bani publici nu se poate lăuda el. În şcoli nu se face politică, nici la şedinţele cu părinţii şi nici la şedinţele pe şcoală. Este greşit”, a spus Cuşnir.

 


Intră acum și în grupul de