Simulare de interventie la cutremur in incinta Holzindustrie Schweighofer Radauti


Intră acum și în grupul de

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat, vineri, în incinta Holzindustrie Schweighofer SRL un exerciţiu cu forţe în teren privind intervenţia Comitetului judeţean şi a Comitetului local pentru situaţii de urgenţă Rădăuţi, împreună cu Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă pentru salvarea şi evacuarea persoanelor şi limitarea efectelor unui cutremur cu punerea în aplicare a Planului Roşu.

 simulare interventie iulius mall 1

La această acţiune au participat forţe şi mijloace de la detaşamentul Rădăuţi, gărzile de intervenţie Siret şi Vicovu de Sus, detaşamentul Suceava, serviciul privat pentru situaţii de urgenţă al SC Holzindustrie Schweighofer şi SC Egger, Serviciul judeţean de ambulanţă – substaţia Rădăuţi, precum şi echipaje ale poliţiei.

Exerciţiul şi-a propus rezolvarea unor situaţii similare celor care pot apărea la producerea cutremurelor. Mai precis este vorba despre căutarea şi salvarea a 12 muncitori surprinşi de elementele de construcţie în Secţia Rindeluire, acordarea primului ajutor, trierea victimelor şi transportul răniţilor la unităţi medicale din zonă. În acelaşi timp pompierii acţionează pentru stingerea incendiului izbucnit la Secţia Peleţi – pe o suprafaţă de aproximativ 300m2, din cauza scurtcircuitului produs prin secţionarea cablurilor electrice. De asemenea unul dintre silozurile pentru depozitarea rumeguşului a fost avariat, iar 5 persoane au suferit atac de panică şi sunt în imposibilitatea de a coborî în siguranţă. Aici a intervenit echipa de salvare de la înălţimi a inspectoratului şi salvează muncitorii surprinşi pe platforma silozului.

Din cauza panicii şi a mişcării ondulatorii a pământului, în zona de manevrare a substanţelor periculoase utilizate în procesul tehnologic se produce un accident în urma căruia are loc deversarea unei cantităţi importante de substanţă chimică. Pentru identificarea substanţei şi pentru neutralizarea acesteia intervine echipajul de pe autospeciala de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN).

Pe timpul exerciţiului au fost aplicate metode şi proceduri de intervenţie specifice acestui tip de dezastru, operaţiuni îndelung exersate de către pompierii suceveni în bazele de pregătire din subunităţi şi la cursurile din Poligonul de pregătire de la Siret.

„Obiectivele exerciţiului au fost atinse, întreaga acţiune demonstrând atât capacitatea şi încrederea personalului în rezolvarea oricăror situaţii de urgenţă cât şi calităţile tehnice superioare şi fiabilitatea autospecialelor de intervenţie din dotarea inspectoratului”, precizează ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de