Inghetata preparata de o echipa de studente de la USV va reprezenta Romania la faza internationala a competitiei Ecotrophelia, de la Paris


Intră acum și în grupul de

Îngheţata „TopIce”, preparată de o echipă de studente de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei Ecotrophelia, care va avea loc la Paris, după ce acest produs eco-inovativ a câştigat locul I la faza naţională a concursului.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, trei echipe de studenţi ai  Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au participat în perioada 26-29 iunie 2014, la cea de a treia ediţie a competiţiei naţionale ECOTROPHELIA ROMÂNIA, care s-a desfăşurat la Universitatea Sapienţia Miercurea Ciuc, sub egida Asociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a Asociaţiei Platforma Tehnologică „FOOD FOR LIFE”.

„Competiţia a avut drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman, şi prietenoase cu mediul înconjurător şi a fost deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat”, arată sursa citată.

inghetata USV

Produsul „TopIce Icecream”  a câştigat premiul I, trofeul competiţiei Ecotrophelia şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei ce va avea loc la Paris în perioada 19-20 octombrie 2014. Echipa câştigătoare a locului I a fost formată din studenţii Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu, Valentina Mancaş, coordonatori ştiinţifici: conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija, conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu.

Îngheţata are aromă de cătină şi topinambur, nu conţine adaos de zahar, conservanţi sau E-uri.

Produsul „Margareta gluten-free muffins” a obţinut două  premii: premiul II al compeţiei Ecotrophelia şi premiul  special pentru cel mai bun concept de marketing oferit de compania S.C. Covalact S.A. Echipa câştigătoare a locului II a fost formată din studenţii Andrei Cicioc, Camelia Doroftei, Ilie Doroftei, Ana-Maria Gontariu, coordonatori ştiinţifici: conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu, conf. univ. dr. ing. Ioan Gontariu.

Cea de a treia echipă a USV participantă la concurs a fost echipa formată din studenţii Ovidiu Procopeţ, Daniela Larisa Zaharia, Loredana Petruneac, Cosmin Botezatu. Aceştia au prezentat produsul „Smoked Trout Cod with Truffles”, coordonatori ştiinţifici: conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu, conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija.

inghetata studente USV

Juriul naţional al competiţiei a fost compus din 7 membri, specialişti în domeniul industriei alimentare de la diferite firme de profil, indicaţi de Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România ca fiind persoane competente şi independente.

Studenţii suceveni au concurat cu 14 echipe studenţeşti de la facultăţi cu profil de inginerie alimentară din cadrul a şapte universităţi din ţară: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, se mai arată în comunicatul de presă transmis de USV.


Intră acum și în grupul de