Carutasii din Scheia au primit din partea politistilor peste 50 de placute reflectorizante, in cadrul unei actiuni de prevenire a accidentelor rutiere


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava şi Romania Children Humanitarian Foundation au desfășurat în cursul zilei de joi, 18 septembrie, o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală, pe raza comunei Șcheia.

„Cunoscut fiind faptul că pe raza acestei comune circulă foarte multe atelaje cu tracţiune animal, au fost montate peste 50 de plăcuţe reflectorizante, iar conducătorii atelajelor hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere”, a transmis IPJ Suceava.

actiune carutasi 1

actiune carutasi 2

Potrivit sursei citate, în anul 2013 a fost inițiat un proiect de prevenire a evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo, acesta fiind supus finanţării organizaţiei internaţionale Spana. Urmare a demersurilor iniţiate, au fost realizate 4500 de plăcuţe reflectorizante, fiind desfăşurate peste 20 de acţiuni de montare a acestora pe atelajele hipo.

În anul 2014 proiectul a continuat, partenerul obţinând în luna septembrie 2014 o nouă finanţare pentru realizarea de plăcuţe reflectorizante.

Conform unei statistici a IPJ Suceava, în perioada 1 ianuarie 2005 – 15 septembrie 2014, la nivelul judeţului Suceava au avut loc 56 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală. În urma acestor accidente au decedat 6 persoane. De asemenea, 15 persoane au fost rănite grav şi alte 46 de persoane au suferit leziuni uşoare.


Intră acum și în grupul de