Directorul Spitalului Judetean Suceava, Sorin Hincu, a demisionat din functie


Intră acum și în grupul de

Hincu a declarat intr-o conferinta de presa ca intentiona de mai mult timp sa-si dea demisia din functia de director pe care a ocupat-o timp de aproape opt ani de zile considerind ca asa este normal dupa „o perioada lunga, agitata si cu foarte multe probleme care il greveaza pe orice om” si sa se dedice mai mult profesiei de chirurg .

„Dar aceasta hotarire a fost oarecum precipitata. Eu doream ca in prima jumatate a anului sa predau stafeta intr-un mod onest si elegant pentru ca s-a facut o schimbare de putere, vin alte structuri care, in mod normal, trebuie sa-si faca echipa si eu niciodata nu m-am cramponat de aceasta functie. Am cautat sa ma detasez de functia de director, o functie trecatoare, pe un termen limitat. Meseria mea este cu totul alta si am acceptat, in plus, sa fac si administratie la spital”, a explicat directorul demisionar al Spitalului de Urgenta Suceava.

El a spus ca articolele din presa aparute in ultima perioada cu privire la institutia pe care o conduce n-au facut decit sa grabeasca luarea deciziei.

„Orice om inteligent si cu minte nu trebuie sa astepte semnale mai multe”, a spus Hincu adaugind ca s-a simtit lezat de atitudinea noului prefect care a facut declaratii in presa fara sa-i solicite, personal, sa prezinte o situatie a activitatii spitalului.

El a dat ca exemplu o declaratie a prefectului de Suceava, Orest Onofrei prin care se aratau „aranjamentele care se fac la Spitalul de Urgenta Suceava” cu privire la modul de organizare a concursurilor pentru ocuparea unor posturi in perioada dintre Craciun si Anul Nou sau despre modul de organizare a unei licitatii privind firma care sa preia activitatea de incinerare a deseurilor spitalicesti .

Hincu a spus ca in privinta organizarii concursurilor din perioada dintre sarbatori, inainte ca Orest Onofrei sa fie numit in functia de prefect, acestea s-au facut numai cu aprobarea Ministerului Sanatatii care a eliberat, in tot judetul, respectivele posturi in ultima decada a lunii decembrie pentru a fi ocupate si pentru a intra in finantarea din anul 2005.

El a adaugat ca o alta acuza a prefectului de Suceava se refera la o recenta licitatie organizata de Spitalul de Urgenta Suceava cu privire la desemnarea unei firme care sa preia activitatea de incinerare a deseurilor spitalicesti despre care s-a spus ca „este cusuta cu ata alba” . Hincu a explicat ca in acest caz s-a luat decizia suspendarii licitatiei dupa ce una din firmele ofertante a contestat rezultatul licitatiei, desi comisia de licitatie a optat pentru firma care a oferit pretul cel mai mic si corespundea si din punctul de vedere al legislatiei de mediu. „A fost un viciu de procedura. Noi am atribuit licitatia celui care a oferit cel mai mic pret. Au fost doi ofertanti, pretul unuia dintre ei a fost la jumatate si lui i-am atribuit, dar din cauza ca niste hirtii au fost formulate aiurea, s-a creat premiza de a se face contestatii. In momentul in care se face contestatie, conform legii pe care ar trebui sa o stie si domnul prefect, licitatia se blocheaza pina la solutionarea contestatiei”, a spus doctorul sucevean care a subliniat ca nu s-a facut „nici o intelegere cu nimeni”, ci s-a respectat legislatia.

El a mai spus ca, initial, s-a primit de la Directia de Sanatate Publica Suceava o adresa prin care se arata ca pentru incheierea contractului pentru incinerarea deseurilor spitalicesti, unic reprezentant autorizat in judet este o firma din municipiul Suceava, pentru ca ulterior sa se primeasca o alta adresa prin care se specifica faptul ca mai exista inca o firma in judet care este autorizata pentru efectuarea acestei operatiuni.

„Eu sint un om care nu astept al treilea semnal. Eu respect institutia prefectului , cu toate prerogativele, dar nu inseamna ca am acelasi respect pentru persoana care ocupa aceasta functie, depinde cum se comporta. Nu am fost chemat pentru a informa despre problemele Spitalului de Urgenta , iar despre acea licitatie despre care a vorbit i-a chemat pe directorul administrativ si pe juristul spitalului.Deci , in mod intentionat s-a ocolit contactul cu mine pentru a informa , asa cum este legal , ierarhic institutiile statului. In acest context, pentru mine este clar ca nu este decit un joc politic, o prigoana politica pentru ca oricine este de la PSD, indiferent de institutia pe care o reprezinta, trebuie sa dispara „, a spus directorul demisionar al Spitalului de Urgenta Suceava.

El a precizat ca a ocupat prin concurs functia de director in doua mandate, fara sa fie numit politic, iar in urma cu un an si jumatate s-a inscris in PSD Suceava.

Directorul demisionar al Spitalului de Urgenta Suceava a spus ca in cursul anului 2004, institutia spitaliceasca a incheiat anul fara datorii , iar conducerea spitalului nu a angajat unitatea din punct de vedere financiar.

El a anuntat ca va convoca , luni, Consiliul de Administratie al Spitalului de Urgenta Suceava pentru a-si prezenta demisia.


Intră acum și în grupul de