S-a inchis circulatia pe Transrarau! Vezi in ce conditii ar putea fi deszapezit si deschis acest drum turistic pe timp de iarna


Intră acum și în grupul de

 Circulaţia pe Drumul Transrarău- Drumul Comorilor, care face legătura între drumul naţional DN 17 B şi Masivul Rarău şi de aici spre DN 17 în localitatea Pojorâta, a fost închisă pe timp de iarnă, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean Suceava.

Instituţia suceveană a informat, marţi, că potrivit unei hotărâri adoptate pentru iarna 2014-2015, tronsoanele de drum judeţean care fac legătura între DN 17 şi DN 17 B peste masivul Rarău sunt încadrate pe niveluri de viabilitate 3 şi 4, ca drumuri închise circulaţiei rutiere.

 Sursa citată precizează că rămân deschise circulaţiei tronsoanele din cele două drumuri judeţene care asigură legătura cu zonele locuite şi unde se asigură intervenţia cu utilaje de deszăpezire.

„Închiderea acestor tronsoane de drumuri judeţene s-a făcut în vederea asigurării de condiţii normale de siguranţă şi confort a circulaţiei rutiere pentru toţi participanţii la trafic”, mai arată CJ Suceava.

drum zapada

Totodată, CJ Suceava  subliniază că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava a precizat că se va interveni pentru deszăpezirea acestui traseu dacă se va deschide pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc sau la solicitarea agenţilor economici şi lăcaşelor de cult din zonă pentru menţinerea drumului deschis în perioada de iarnă, eventual cu încheierea unui parteneriat cu agenţii economici interesaţi pentru deschiderea circulaţiei rutiere pe timp de iarnă.

Sursa citată mai arată că se intervine pentru deblocarea şoferilor care nu respectă semnalizarea rutieră privind restricţionarea circulaţiei şi rămân imobilizaţi pe traseu.

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie, drumul Transrarău, care face legătura între DN 17 şi DN 17 B peste masivul Rarău

Acest drum turistic are restricţie de tonaj pe porţiunea DN 17B-Masivul Rarău urmând să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone, iar autocarele pot urca pe munte pe ruta dinspre DN 17.

Lucrările efectuate la pârtia de schi de pe Masivul Rarău sunt blocate din 2012 după ce Guvernul nu a mai contribuit cu fonduri pentru finanţare, iar cele două firme care au executat lucrări au solicitat Primăriei Câmpulung Moldovenesc să achite restanţele de  plată de peste 7 milioane de lei.

Municipalitatea din Câmpulung Moldovenesc a achitat, până în prezent, circa 90 la sută din datorie, dar a şi atacat în instanţă firmele pentru că nu au predat lucrarea la timp.

Primarul municipiului Mihăiţă Negură a declarat că speră  ca în cursul anului viitor investiţia să fie finalizată din fonduri ale municipiului.

Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-au executat peste 80 la sută din proiect şi s-au achitat zece milioane de euro pentru lucrările executate până la mijlocul anului 2012.

Traseul pârtiei de schi se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până  la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

 Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, urmând ca apoi să fie începute lucrările la cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri.


Intră acum și în grupul de