Prefectul de Suceava trebuie sa se prezinte la Politia municipala in baza unui program de supraveghere


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, faţă de care Tribunalul Suceava a dispus luarea măsurii de control judiciar pentru abuz în serviciu are interdicţia de a părăsi ţara, de a lua legătura cu alte persoane din dosar şi de a respecta programul de supraveghere stabilit de Poliţie.

Tribunalul Suceava a decis, sâmbătă seara, să  respingă ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – D.N.A. Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de prefectul Florin Sinescu şi primarul din Brodina Vasile Melen şi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de cei doi.

Astfel, faţă de prefectul Florin Sinescu a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, şi a infracţiunii de uzurparea funcţiei.

florin sinescu

„Pe durata controlului judiciar inculpatul Sinescu Florin trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în speţă Tribunalul Suceava, sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv la POLIŢIA MUN. SUCEAVA, JUD. SUCEAVA, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata controlului judiciar inculpatul Sinescu Florin trebuie să respecte şi următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Suceava; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu celelalte persoane care au calitatea de inculpaţi/suspecţi ori de alţi subiecţi procesuali în cauză (martori, experţi); În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, se atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În conformitate cu art. 215 al. 4 şi 6 Cod procedură penală, organul de poliţie anterior menţionat are obligaţia de a verifica periodic respectarea de către inculpat a măsurii preventive şi a obligaţiilor ce i s-au impus iar, în cazul în care constată încălcări ale acestora, sesizează de îndată procurorul (în cursul urmăririi penale), judecătorul de cameră preliminară (în procedura de cameră preliminară), sau instanţa de judecată (în cursul judecăţii). Conform art. 215 alin. 5 Cod procedură penală măsura va fi comunicată inculpatului Sinescu Florin, Poliţiei mun. Suceava, jud. Suceava, I.P.J. Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul de Supraveghere Judiciară, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră”, se arată în decizia Tribunalului Suceava.

În cazul primarului Vasile Melen, măsura controlului judiciar a fost luată pentru  complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,  abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi conflict de interese.

Pe durata controlului judiciar inculpatul Melen Vasile Viorel trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în speţă Tribunalul Suceava, sau în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv la Poliţia Brodina conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Pe durata controlului judiciar inculpatul Melen Vasile Viorel trebuie să ă nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Suceava; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu celelalte persoane care au calitatea de inculpaţi/suspecţi ori de alţi subiecţi procesuali în cauză (martori, experţi).

„ În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, se atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se mai arată în decizia Tribunalului.

Această decizie poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

Avocatul prefectului, Silvia Tudor, a anunţat că va contesta această măsură a controlului judiciar pentru că prefectul este nevinovat pentru faptele care i se impută şi, mai mult, nu poate să nu intre în contact cu celelalte persoane din dosar în condiţiile în care este prefect şi unii martori sunt angajaţi ai Prefecturii.

Vezi aici care sunt acuzaţiile aduse de procurorii DNA


Intră acum și în grupul de