Ţigări în valoare de 115.000 de lei, abandonate la Straja. Contrabandiştii, somaţi cu şase focuri de armă, au reuşit să fugă


Intră acum și în grupul de

Şase focuri de avertisment au fost trase marţi dimineaţă de poliţiştii de frontieră suceveni în zona localităţii Straja pentru prinderea  unor contrabandişti de ţigări.

Potrivit ofiţerului de relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, marţi, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat, pe  raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete spre interiorul ţării.

colete tigari (1)

„Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora. Deoarece bărbaţii au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

La cercetarea zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 colete ce conţineau 11.500 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană”, a declarat Poroch-Seriţan.

colete tigari

El a mai precizat că întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 115.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 


Intră acum și în grupul de