Aproape 80 de medici de diferite specialităţi au fost angajaţi în ultimii şase ani la SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat într-o conferinţă de presă că, în ultimii şase ani, în spitalul sucevean au fost angajaţi 79 de medici de diferite specialităţi în condiţiile în care unitatea spitalicească îşi propune să realizeze medicină de performanţă şi să fie asigurate cât mai multe specialităţi medicale corespunzătoare profilului şi rangului 2A al acestei unităţi.

“Acum, pentru că este momentul în care vorbim că ne dorim să facem medicină de performanţă, să folosim tehnologiile moderne, să accesăm cele mai noi tehnici de investigaţii şi de tratament, trebuie să facem acest lucru şi cu personal medical de calitate”, a spus Brădăţan.

El a precizat că SJU Suceava are în prezent 196 de medici angajaţi, iar dintre aceştia 25 sunt au studii doctorale.

Brădăţan a spus că din totalul celor 196 de medici ai spitalului, 123 sunt medici primari, 51 medici specialişti, patru medici fără specialitate şi 18 medici rezidenţi, care se află în contract cu SJU Suceava şi care urmează să lucreze în această unitate spitalicească după finalizarea rezidenţiatului.

El a explicat că, începând cu anul 2009, la SJU Suceava s-au angajat 79 de medici, dintre care 70 de medici în perioada 2009-2014, iar în anul 2015 au mai fost angajaţi  9 medici angajaţi, alte şapte posturi de medici în diferite specialităţi urmând să fie ocupate în perioada următoare, fiind în derulare procedura de angajare.

“Intenţia noastră este să fim agresivi pe piaţa forţei de muncă, să aducem cât mai multe specialităţi, care să se suprapună peste profilul de Spital Judeţean de Urgenţă, cu rang 2A, pentru tratamentul urgenţelor”, a subliniat directorul medical al SJU Suceava.

Tiberius Bradatan

Brădăţan a spus că în acest an au fost angajaţi doi medici pediatri, un medic neurolog, doi medici psihiatri, un medic la Laboratorul de anatomie patologică, un medic de medicină legală, un medic în specialitatea recuperare, de medicină fizică şi balneologie şi un medic în specialitatea chirurgie vasculară.

“Mai avem, de asemenea, în momentul de faţă, o colegă nouă venită la Chirurgie toracică, care vrea să facă performanţă, care este dornică de a ridica mult standardul chirurgiei la nivelul SJU Suceava, prin aceste proceduri de intervenţie în chirurgia toracică. Are tot sprijinul conducerii spitalului pentru a se dota sala de operaţii pentru chirurgie toracică cu aparatura necesară”, a precizat Brădăţan.

El a mai spus că, recent, s-a mai desfăşurat un concurs pentru ocuparea unor posturi de medic în secţiile de Pneumologie, Diabet, precum şi în compartimentul de Alergologie din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase, iar toţi cei trei medici urmează să semneze contractul în următoarele zile.

“Problema pe care o considerăm noi cea mai mare în acest moment este un număr cât mai mare de medici cardiologi, pentru că avem o situaţie uşor dezechilibrată în Secţia de Cardiologie, însă este scos la concurs un post pentru un medic cardiolog, avem şi un medic înscris, care urmează să susţină în perioada următoare examenul de angajare”, a spus Brădăţan adăugând că spitalul ar mai avea nevoie de un medic gastroenterolog, un de un medic la Dispensarul TBC şi de un farmacist.

La rândul său, managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu, a spus că pe lângă medicii angajaţi pe perioadă nedeterminată, acolo unde apar goluri temporare prin plecarea unor medici în străinătate, în concedii de maternitate sau apar altfel de situaţii, spitalul a încheiat şi contracte de prestării servicii medicale cu medici de diferite specialităţi pentru asigurarea acestor servicii medicale.


Intră acum și în grupul de