Preşedintele regiunii germane Schwaben: Patru Regiuni pentru Europa este un parteneriat tradiţional


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii delegaţiilor din regiunea germană Schwaben, departamentul francez Mayenne, regiunea ucraineană Cernăuţi şi judeţul Suceava au participat, vineri, la Palatul Administrativ din Suceava la deschiderea oficială a ediţiei a 14-a a proiectului “4 regiuni pentru Europa” care constă într-o competiţie de fotbal la care participă echipe de fotbal formate din elevi din cele patru regiuni, dar şi câte cinci tinere din fiecare regiune.

În acest an, competiţia, care adună peste o sută de tineri din cele patru regiuni europene se desfăşoară la Pojorâta, iar grupele de fete vor participa la o competiţie culinară care îşi va desemna câştigătorii duminică.

Delegaţiile politice din cele patru regiuni vor asista la competiţiile tinerilor, dar vor avea şi un program intens de întâlniri şi vizite în judeţul Suceava.

La deschiderea oficială a evenimentului, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că în urmă cu 14 ani, cele patru regiuni europene şi-au propus o dezvoltare de proiect, dar că nimeni nu se aştepta să se ajungă atât de departe cu această cooperare între cele patru regiuni.

schwben mayenne cernauti (2)

El a spus  că acest parteneriat a dus la crearea unor relaţii trainice între oamenii din cele patru regiuni şi că este un model de bună practică şi se înscrie în conceptul european al Europei regiunilor, de la est la vest şi care cuprinde regiuni din ţări membre ale UE şi ţări candidate la aderare.

Preşedintele Consiliului Regional din Schwaben, Jurgen Reichert, a declarat că se bucură să fie din nou la Suceava şi a subliniat că această manifestare a devenit tradiţională, îndepliniind condiţiile de a fi o acţiune bună, dar şi una care se reînnoieşte mereu.

Reichert a ţinut să precizeze că parteneriatul s-a extins atât în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul pregătirii, exprimând respectul său pentru dezvoltarea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava şi consideră că la acest rezultat a contribuit şi cooperarea cu universităţile din Augsburg şi Cernăuţi.

El a mai spus că şi în domeniul social parteneriatul se îndreaptă spre persoanele care nu sunt în partea luminoasă a societăţii.

Totodată, preşedintele regiunii germane a arătat că este important să fie inclus tineretul în acest parteneriat pentru că tinerii reprezintă viitorul, iar cooperarea între tinerii de acum din cele patru regiuni va avea rezultate peste ani.

Jurgen Reichert a subliniat că în urmă cu 15 ani, când s-a discutat despre acest parteneriat, România nu era membru al Uniunii Europene, iar acum cei care fac parte din UE se gândesc şi la situaţia partenerilor din Ucraina şi muncesc pentru o Europă unită şi paşnică.

El şi-a exprimat încrederea că peste 20 de ani se va putea vorbi despre structuri la fel de eficiente din fiecare regiune a actualului parteneriat.

În cadrul acestei întâlniri au mai transmis mesaje de apreciere a acestui parteneriat, reprezentanţii regiunilor Mayenne şi Cernăuţi, dar şi prefectul Constantin Harasim.

 


Intră acum și în grupul de