Ploua cu bani de la Guvern pentru ajutorarea sinistratilor


Intră acum și în grupul de

Suma provine din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, care va fi suplimentat in acest scop cu suma mentionata, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2005. „Am acordat primele sume pentru reconstructia caselor. 200 miliarde lei au fost alocati pentru materiale de constructie care vor servi la repararea si refacerea caselor distruse. Acestea sunt materiale de baza: lemn, tabla pentru acoperis, ciment, care vor servi la reconstructie”, a spus Primul-Ministru Calin Popescu-Tariceanu.
Materialele de constructii vor fi distribuite de autoritatile locale in zonele calamitate.

• Familiile afectate de inundatiile produse in luna iulie in judetele Vrancea, Galati, Olt si Bacau, vor primi ajutoare de urgenta in valoare totala de 800.000 lei noi (8 miliarde lei vechi). Sumele vor fi acordate in functie de pagubele suferite, pe baza rezultatelor anchetelor sociale efectuate de directiile de munca, solidaritate sociala si familie din judetele mentionate. Ajutoarele vor fi suportate din creditele bugetare aprobate cu aceasta destinatie in bugetul MMSSF. “Am decis ca sumele primite ca ajutor social pentru familiile care care au casele distruse sa fie inmanate concomitent cu materialele de constructie”, a declarat Primul-Ministru.

• Guvernul a alocat suma de 5,661 milioane lei noi (56,61 miliarde lei vechi) din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului pentru finantarea unor lucrari urgente de reabilitare/refacere a unor constructii apartinand unor unitati scolare, care au fost afectate de inundatii.

Suma provine din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, care va fi suplimentat in acest scop cu suma mentionata, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2005.

Banii vor fi alocati astfel:
– Judetul Arges: 20 mii lei (RON) – o scoala
– Judetul Bacau: 1.605 mii lei (RON) – 20 de scoli
– Judetul Constanta: 100 mii lei (RON) – o scoala
– Judetul Dambovita: 40 mii lei (RON) – doua scoli
– Judetul Dolj: 322 mii lei (RON) – sase scoli
– Judetul Galati: 305 mii lei (RON) – trei scoli
– Judetul Olt: 75 mii lei (RON) – doua scoli
– Judetul Prahova: 150 mii lei (RON) – o scoala
– Judetul Valcea: 58 mii lei (RON) – patru scoli si o gradinita
– Judetul Vrancea: 2.986 mii lei (RON) – 10 scoli si 8 gradinite


Intră acum și în grupul de