Fotbal. Cupa UEFA – Victorie cu gust amar! – IF Elfsborg – Dinamo Bucuresti 0 – 1 (0 – 1)


Intră acum și în grupul de

IF Elfsborg – Dinamo Bucuresti 0 – 1 (0 – 1)

Fotbalul este un joc în care de multe ori nu este de ajuns sa domini si sa joci frumos, ne-a învatat Rapidul în cursul de joi dupa-amiaza al domnului „profesor” Cristiano Bergodi. De la ora 20:00 însa, românii au asistat la o alta lectie, mai precis la „seminarul” unui alt italian, Walter Zenga, care ne-a demonstrat, cu rosu pe verdele sintetic de la Boras, ca nici macar victoria nu este de ajuns pentru a reusi. Din pacate, cei doi „dascali” peninsulari ne-au prezentat aceste învataturi cu sacrificiul unei contra-performante: aceea de a nu avea, pentru prima data de la schimbarea formatului, o echipa în grupele Cupei UEFA.

La Boras, o echipa ultra-optimista a lui Dinamo a întâlnit Elfsborg, în încercarea de a întoarce rezultatul nefavorabil din tur, 1-2, si de a obtine mult dorita calificare. Gazdele însa au început meciul în forta. Desi românii s-ar fi aparat probabil dupa o victorie obtinuta în deplasare la o echipa superioara, suedezii au atacat chiar din startul primei reprize. Dupa ce au fost aproape de a deschide scorul în chiar primele secunde, nordicii au avut cea mai mare ocazie de gol în minutul 15. Din fericire pentru dinamovisti, Svensson a trimis cu capul, din doar trei metri, în Bogdan Lobont. Pe fondul unei dominari clare a celor de la Elfsborg, avea sa vina si lovitura de teatru în micuta arena din Boras. În minutul 31, total contrar cursului jocului, „câinii” obtin un penalti dupa un hent clar în careu, si deschid scorul prin executia cu sânge rece a lui Danciulescu. Dupa alte trei ocazii ratate de nordici, prima repriza avea sa se termine cu un rezultat destul de nedrept pentru gazde si datator de sperante pentru dinamovisti.

Mitanul secund avea sa fie taman viceversa primului. Desi nu au reusit sa marcheze, asa cum au facut „câinii” în primele 45 de minute, suedezii au reusit sa-si îndeplineasca obiectivul impus la cabine: acela de a nu primi gol. Asta în ciuda unei dominari dinamoviste copioase. Dupa o ocazie mare la doar patru minute de la reluare, Cristea avea sa treaca foarte aproape de gol în minutul 56, însa „torpila” sa a trecut la câtiva centimetri de poarta. Calificarea s-a jucat în minutul 66 când, scapând singur cu portarul Willand dupa o respingere gresita a scandinavilor, acelasi Cristea a ratat, lobul sau fiind deviat în corner. Desi jocul mergea în favoarea lor, marcarea golului izbavirii parând doar o problema de timp, elevii lui Zenga au facut singurul lucru pe care trebuiau sa îl evite: sa reduca motoarele. Evident, gazdele au profitat si tabela a înghetat, pe fondul unui joc haotic, la scorul de 0-1. Într-adevar, Dinamo a câstigat, dar „câinii” au obtinut cu siguranta una dintre cele mai amare victorii din istoria clubului…

Au evoluat echipele:

Elfsborg: Wiland – M. Andresson, Bjorck (Bajrami, 82), Augustsson, Karlsson – Mobaeck, A. Svensson, Ilola, Alexandersson (Ishizaki, 73) – M. Svensson – Keene (Berglund,  79). Antrenor: Magnus Haglund.

Dinamo: Lobont – Galliquio, Moti, St. Radu, Pulhac – Oprita (Chiacu, 64), Margaritescu (Ropotan, 89), Munteanu, A. Cristea – Danciulescu, Bratu (L. Ganea, 80). Antrenor: Walter Zenga.


Intră acum și în grupul de