Nicolae Troașe este noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Suceava

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Suceava are o nouă echipă de conducere. Alegerile au avut loc, marți, în cadrul Adunării Generale a Membrilor.

Aceasta a fost statutar convocată, Camera înregistrând un număr de 318 membri cu drept de vot la data convocatorului, cifra de afaceri a membrilor reprezentând  aproximativ 38 – 40% din produsul intern brut al județului Suceava, conform rezultatelor exercițiilor financiare ale anului 2014.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție, Nicolae Troașe, acționar principal al grupului de firme ”Calcarul” din Pojorâta, a fost ales, prin vot secret noul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, și Lucian Gheorghiu- președinte executiv.

De asemenea, Sorin Gabriel Iacob a fost ales după un mandat de 13 ani ca Președinte Onorific al Camerei de Comerț și Industrie Suceava.

troase, iacob,

Conform statutului, cei patru vicepreședinți ai CCI Suceava au fost aleși prin vot secret de către noul Colegiu de Conducere, iar aceștia sunt Vasile Armenean, Mihai Cernișov, Robert-Mihai Croitor și Ștefan Groza.

camera de comert si industrie suceava

Adunarea Generală a procedat, prin vot secret, la alegerea unui nou Colegiu de Conducere pentru un mandat de patru ani. Din componența acestuia fac parte firme cunoscute atât la nivel județean, cât și la nivel național, respectiv: LOIAL IMPEX S.R.L., AC MOBILE S.R.L., ACET S.A., ASOCIAŢIA PENTRU TURISM BUCOVINA, AUTOSERVICE S.R.L., BERMAS S.A., BETTY ICE S.R.L., CALCARUL S.A., CONFANA INDUSTRIES S.R.L., DENIS S.R.L., DRU-PO S.R.L., EURO MAST INDUSTRIES S.R.L. , EUROTEHNIC S.R.L. , EXPLORA GROUP S.R.L., GENERAL CONSTRUCT S.R.L., HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER S.R.L. , KILLER S.R.L., MARELBO PROD-COM S.R.L. , PRIMAGRA S.R.L., RAILEX S.R.L. , RNP – DIRECŢIA SILVICĂ SUCEAVA, S.U.C.T. S.A., SAMI PLASTIC S.A., SYMMETRICA S.R.L., TRUST ORIZONT S.A.

”Noua echipă de conducere a Camerei de Comerț și Industrie Suceava își exprimă convingerea că vom rămâne, și în continuare, principala organizație reprezentativă a mediului de afaceri din Bucovina și că împreună vom identifica și dezvolta proiecte comune în sprijinul comunității de afaceri”, se arată în comunicatul CCI Suceava.

Sursa citată mai precizează că în cadrul ședinței de marți, a fost prezentat si aprobat Raportul de Activitate al președintelui Camerei de Comerț și Industrie Suceava pentru mandatul 2012 – 2015 și a continuat cu analizarea activităților desfășurate din 2012 până în prezent și a rezultatelor instituției, precum finalizarea a șase proiecte cu finanțare europeană în care CCI Suceava a fost beneficiar sau partener. De asemenea, au fost prezentate și rezultatele ultimului proiect implementat în cadrul căruia unul din rezultate l-a constituit dezvoltarea și modernizarea sediului. Unul din elementele de referință îl constituie și faptul că din analiza comparativă a indicatorilor Camerei de Comerț și Industrie Suceava (numărul de angajați, cifra de afaceri, numărul de membri), la nivel național, aceasta se poziționează între primele 10 camere județene.