Lider al unei bande de spărgători din Câmpulung Moldovenesc, prins și reținut în urma unor percheziții


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă 44 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, este cercetat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru săvârşirea infracţiunilor de „tăinuire” la „furt calificat”, precum și pentru favorizarea făptuitorului. În casa lui, dar și a unor rude, polițiștii au găsit mai multe bunuri furate în perioada iunie 2015 – ianuarie 2016.

perchezitii 10

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava au efectuat în cursul zilei de joi, 14 ianuarie, patru percheziții domiciliare, în trei localităţi, respectiv Câmpulung Moldovenesc, Moldovița și Gura Humorului. Perchezițiile au vizat imobile ale inculpatului Dănuţ Ioan Dariciuc, precum și ale unor rude ale acestuia.

Bărbatul este suspect de comiterea mai multor furturi, iar în urma perchezițiilor au fost identificate mai multe obiecte de uz casnic, telefoane mobile, aparatură electronică, televizoare, sisteme audio, scule electrice, bunuri pentru care individul nu a putut prezenta documente de proveniență.

De asemenea, în curtea unuia dintre imobile au fost identificate două autoturisme, iar în interiorul lor s-au găsit mai multe bunuri ce au fost recunoscute de două persoane vătămate.

Tot cu ocazia percheziţiilor, polițiștii au găsit ţigarete de contrabandă şi peste 100 de kilograme de cafea, fără documente de provenienţă.

Poliția Județeană a arătat că au fost recuperate bunuri în valoare totală de peste 30.000 lei.

Mai mult decât atât, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în cursul anului trecut bărbatul a achiziţionat în mod repetat, cu rea credinţă, diferite aparate electrocasnice, cu preponderenţă aparate TV tip LED, LCD şi SMART, dar și scule de tâmplărie şi scule electrice folosite în construcţii, bijuterii şi alte valori.

Bunurile au fost cumpărate de la persoane care au ca ocupaţie constantă furturile din locuinţe de pe raza comunei Pojorâta şi a municipiului Câmpulung Moldovenesc, scopul fiind acela de a le valorifica mai departe sau de a şi le însuşi, deşi cunoştea originea ilicită a acestora.

Dănuţ Ioan Dariciuc este cercetat și pentru favorizarea făptuitorului, iar după cum au arătat procurorii, bărbatul se afla în relații de colaborare pe linie infracţională cu numitul C. C. F., multiplu condamnat pentru infracţiuni de furt şi recidivist, în prezent arestat preventiv tot pentru fapte de furt, de la care cumpăra diverse bunuri.

Bărbatul mai este acuzat și că a determinat iniţial prin corupere, inclusiv prin intermedierea oferirii unor sume de bani care depăşeau cu mult valoarea prejudiciului, recuperat şi restituit în mare parte persoanelor vătămate, şi ulterior şi prin ameninţări, pe numiţii K. I. C. şi P. G. din comuna Sadova pentru a se împăca cu numiţii C. C. F., S. L. şi L. G. M., trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Procurorii au explicat că Dariciuc urmărea în mod expres deturnarea instituţiei împăcării de la scopul ei legal şi căuta să îi ajute pe cei trei inculpați, prin împiedicarea, în acest mod, a tragerii lor la răspundere penală, pentru a fi puşi în libertate şi a putea continua comerţul cu bunuri furate de aceştia.

Dănuţ Ioan Dariciuc a fost reținut joi, 14 ianuarie, pentru o perioadă de 24 de ore. El urmează să fie prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi cu propunere de arestare preventivă. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de