Dată limită: 4 februarie ultima zi de înscriere pentru studenţi şi masteranzi suceveni pentru locuri de muncă temporare în Germania


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a declarat, vineri, că perioada de înscriere a dosarelor studenţilor şi masteranzilor suceveni în vederea selecţiei pentru ocuparea celor 100 de locuri de muncă, pentru o perioadă determinată de minimum două luni de zile, puse la dispoziţie de Agenţia Federală de Muncă din Germania, a fost prelungită până în data de 4 februarie.

Capverde a spus că perioada de înscriere a dosarelor a fost 4 decembrie 2015- 15 ianuarie 2016, însă o mare parte a intervalului de înscriere a coincis cu cea a Sărbătorilor de iarnă, iar adresabilitatea a fost scăzută şi AJOFM Suceava a solicitat prelungirea perioadei de înscriere până în data de 4 februarie.

Anca Capverde“Până în momentul de faţă nu s-a depus nici o aplicaţie. Intervalul de timp prevăzut pentru înscrierea dosarelor a fost cam scurt, iar anunţul a apărut în preajma Sărbătorilor de Iarnă, de aceea AJOFM Suceava a solicitat prelungirea perioadei de înscriere până pe 4 februarie 2016”, a precizat Capverde.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava a mai spus că studenţii şi masteranzii suceveni depun aplicaţiile, iar angajatorii sau reprezentanţii acestora efectuează selecţia, apoi cei selectaţi susţin un interviu în limba germană.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a anunţat, în cursul lunii decembrie 2015, organizarea unei selecţii de studenţi şi masteranzi interesaţi să lucreze pe perioada vacanţei de vară în Germania, pentru o perioadă de minumum două luni de zile, pentru cele 100 de locuri de muncă vacante puse la dispoziţie de  Agenţia Federală de Muncă din Germania.

Potrivit sursei citate,  la selecţie se pot înscrie studenţii şi masteranzii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi la o facultate de stat sau o facultate particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune sau foarte bune de limbă germană.

 Domeniile de activitate în care sunt oferite locurile de muncă vacante sunt: hotelier, gastronomia de sistem (restaurante Mc. Donald’s) şi curăţenie în clădiri, respectiv în meseriile de lucrător în bucătărie, ospătar şi cameristă.

Totodată, pentru cunoscătorii limbii germane la nivel mediu se oferă locuri vacante la plantat în agricultură, iar experienţa profesională în domeniile respective constituie un avantaj.

Studenţi şi masteranzii suceveni vor lucra în localităţi cu potenţial turistic din Bavaria, Schwarwald şi Bodenesee.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de