Suceveancă trimisă în judecată după ce a delapidat de la firma la care lucra peste 550.000 de lei


Intră acum și în grupul de

O suceveancă care şi-a însuşit din gestiunea firmei unde era angajată peste 550.000 de lei a fost trimisă în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de „delapidare”.

bani

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fapta pentru care este acuzată femeia s-a produs în perioada 2008-2010.

Suceveanca se ocupa în cadrul firmei la care era angajată din iunie 2008 cu tranzacţiile de terenuri agricole. Anterior, în lunile aprilie şi mai 2008, femeia a fost delegată să depună şi împuternicită şi să retragă orice sume de bani din conturile societăţii.

După aceea, în 2009, femeia a fost împuternicită alături de un alt mandatar, să cumpere, în numele societăţii, terenuri agricole pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava.

În cazul suprafeţelor care nu depăşeau 20 de ha acestea puteau fi cumpărate de inculpată singură, iar in cazul suprafeţelor mai mari de 20 ha contractele de vânzare-cumpărare erau semnate de ambii mandatari.

Cei doi mandatari aveau dreptul de a negocia clauzele contractului de vânzare – cumpărare care urma a fi semnat în formă autentică, de a achita vânzătorilor preţul vânzării şi de a îndeplini toate formalităţile pentru înscrierea dreptului de proprietate în Cartea Funciară şi pentru înscrierea în evidenţele fiscale.

De asemenea, femeia a fost împuternicită prin procură specială autentificată să încheie contracte de schimb cu alte persoane fizice sau juridice, din ţară sau din străinătate, cu respectarea legilor în vigoare privind bunurile imobile, contractele de schimb având ca obiect imobilele proprietatea societăţii situate pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani.

Astfel, inculpata ridica sume de bani din bancă, nu doar în momentul când avea identificat un teren care să facă obiectul unui contract de vânzare – cumpărare sau de schimb, iar pentru respectivele sume nu aducea întotdeauna documente justificative.

„În mai multe cazuri inculpata Screpciuc Emilia a trecut în procură un preţ, iar în contractul de vânzare cumpărare un alt preţ, sau a trecut în procură că a achitat o anumită sumă de bani către vânzător, iar ulterior nu a mai încheiat contractul de vânzare cumpărare”, au precizat procurorii suceveni.

Ei au mai arătat că firma a constatat că inculpata ridica sume de bani din bancă şi nu mai prezenta contractele de vânzare – cumpărare, precum şi că există o diferenţă mare între sumele ridicate din bancă şi cele achitate pentru achiziţionarea parcelelor de teren.

„În cauză s-a stabilit că inculpata Screpciuc Emilia a ridicat din bancă suma de 16.987.188 lei, a justificat suma de 16.430.463,08 lei şi că a produs un prejudiciu în sumă de 556.724,92 lei.

Prejudiciul cauzat prin infracţiune nu a fost recuperat. Inculpata Screpciuc Emilia nu deţine bunuri faţă de care să se poată dispune măsura sechestrului asiguratoriu”, a mai arătat sursa citată. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de