Administrator trimis în judecată, după ce a vândut bunuri puse sub sechestru de aproape 650.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”, după ce a înstrăinat bunuri de aproape 650.000 lei puse sub sechestru.

Potrivit procurorilor suceveni, în perioada 3 martie 2011 – 28 februarie 2012, inculpatul Adrian Stănescu a administrat o firmă înființată în comuna suceveană Bosanci, iar cu prilejul unor verificări ale Gărzii Financiare s-a constatat că nu a fost înregistrată valoarea impozitului pe profit şi TVA-ul aferent mărfurilor comercializate şi neînregistrate.

Astfel, pentru recuperarea prejudiciului, Garda Financiară Suceava a emis titlul executoriu şi decizia de instituire a măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mărfurilor, în valoare totală de 649.733 lei.

Procurorii au arătat că la scurt timp după ce bunurile au fost puse sub sechestru administratorul firmei a fost schimbat, iar sediul social al societăţii a fost mutat în municipiul Piatra Neamţ.

Abia în urma unui control efectuat la data de 28 februarie 2012, la sediul firmei, executorul fiscal din cadrul A.F.P. – Piatra Neamţ nu a putut identifica bunurile care fuseseră puse sub sechestru.

„Din cercetări a rezultat că inculpatul Stănescu Adrian a vândut bunuri depozitate, puse sub sechestru”, se menționează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul Suceava. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de