Aproape 2000 de elevi suceveni sunt înscrişi în învăţământul special, din care peste 200 de elevi sunt şcolarizaţi la domiciliu


Intră acum și în grupul de

Aproape 1800 de preşcolari şi elevi suceveni sunt înscrişi în învăţământul special în şase unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, iar alţi peste 200 de elevi încadraţi cu grad de deficienţă sever sunt şcolarizaţi la domiciliu în anul şcolar 2015-2016.

elevi CSEI SuceavaPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Ioan Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că în anul școlar 2015 – 2016 sunt înscriși în învățământul special 1761 elevi, faţă de anul şcolar precedent când erau înscrişi 1795 elevi.

Preşcolarii şi elevii învaţă în şase unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, respectiv la Grădinița Specială Fălticeni, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sfântul Andrei” Gura Humorului, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava şi la Școala Gimnazială Specială ”Sfântul Stelian” Rădăuți.

Tot în acest an şcolar, un număr 211 elevi încadraţi cu grad de deficiență sever sunt școlarizați la domiciliu în învățământul special, numărul acestora fiind uşor mai mic decât în anul şcolar precedent când au fost şcolarizaţi la domicliu 225 elevi.

“În cadrul învățământului la domiciliu există 30 de norme didactice care sunt distribuite la 40 de profesori în regim de plata cu ora, cumul sau ore în încadrare”, a precizat Anuţei. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de