Firmele de constructii ce executa lucrari in judet „rup la greu” cablurile electrice


Intră acum și în grupul de

Numai în lunile august si septembrie au fost înregistrate 63 de avarii în instalatiile de distributie ale energiei electrice cauzate de firmele ce executa diverse lucrari, în special de reabilitare a retelei de termoficare, în Suceava, Gura Humorului si Câmpulung Moldovenesc. Potrivit E.ON Moldova, avariile au produs atât întreruperea alimentarii cu energie electrica la consumatori, cât si disfunctionalitati în asigurarea iluminatului public.

 „De aceste întreruperi au fost afectati peste 6000 de consumatori, pe diferite intervale de timp. Cu toate ca de fiecare data echipele E.ON Moldova Distributie au intervenit cu promptitudine, au existat si situatii când, data fiind amploarea avariilor si a complexitatii lucrarilor de remediere, alimentarea a fost întrerupta pâna la 10 ore” precizeaza E.ON Moldova, care mai adauga faptul ca, în 43 dintre situatii, avariile au generat disfunctionalitati în asigurarea iluminatului public.

 Un alt neajuns este acela ca, în peste 60 la suta dintre cazuri firmele de constructii au executat lucrari fara a solicita avizul E.ON Moldova Distributie, iar în celelalte cazuri, cu toate ca avizele au existat, conditiile prevazute au fost ignorate. E.ON Moldova solicita firmelor de constructii sa obtina anterior începerii lucrarilor avizul E.ON Moldova Distributie si sa respecte conditiile prevazute în acesta pentru a evita pe viitor situatii neplacute ce produc atâtea nemultumiri clientilor.


Intră acum și în grupul de