Amenzi de aproape 40.000 de lei, în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat în perioada 24 – 26 februarie amenzi de aproape 40.000 de lei, în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice.

camion lemne

„Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

Potrivit sursei citate, polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice Suceava, ai Serviciului Poliție Transporturi și cei din cadrul subunităților teritoriale, inclusiv din mediul rural, în cooperare cu specialiști silvici au efectuat 139 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice autorizate, în trafic și în fondurile forestiere.

Astfel, au fost constatate 15 infracţiuni și au fost aplicate 181 sancţiuni contravenționale, în valoare totală de  39.640 lei.

De asemenea, au fost confiscaţi 144 de metri cubi de material lemnos,  în valoare totală de 54.500 lei. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de