Cinci ucraineni care voiau să introducă în România țigări de peste 50.000 lei au fost arestaţi preventiv pentru contrabandă


Intră acum și în grupul de

Cinci cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetaţi pentru contrabandă şi trecere fauduloasă a frontierei de stat, precum şi instigare la cele două infracţiuni.

contrabanda tigari (6)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, sâmbătă, în jurul orei 1.00, în apropierea frontierei de stat au fost observate patru persoane care transportau colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor polițiștii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical.

Astfel, s-a reuşit reţinerea celor patru persoane, cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, iar la faţa locului au fost descoperite opt colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

„În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că baxurile cu ţigări urmau să fie preluate pe teritoriul României de către cetăţeanul ucrainean H. Vasyl de 20 de ani, care la acel moment se afla în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, fiind şi acesta reţinut”, a mai spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

contrabanda tigari (4)

Cei cinci ucraineni au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor, ocazie cu care s-a constatat că aceștia transportau 4.000 de pachete de ţigări, în valoare de 51.200 lei.

„Drept urmare, celor patru cetăţeni ucraineni reţinuţi la frontiera verde li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar lui  H. Vasyl de 20 de ani pentru instigare la infracţiunea de contrabandă în formă agravantă şi instigare la infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

Cei cinci cetăţeni ucraineni au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, aceasta fiind admisă de instanţa de judecată pe o perioadă de 30 de zile. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de