Visul lui Nechifor ca o companie aeriană suceveană să opereze de pe Aeroportul Suceava prinde contur. Primul avion, un Boeing 737-300, este aşteptat în zilele următoare


Intră acum și în grupul de

Primul avion al unei companii care să opereze de pe Aeroportul Suceava urmează să ajungă zilele viitoare la Suceava, fiind vorba de un Boeing 737-300, care va fi operat de compania Cobrex Trans.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, declara în octombrie 2015, după redeschiderea Aeroportului Suceava că visul său este ca aeroportul sucevean să fie bază pentru o companie aeriană care să opereze curse spre destinaţiile dorite de suceveni.

El spunea la acea dată că oamenii de afaceri din judeţele Suceava şi Botoşani trebuie să integreze de acum în planurile lor de afaceri existenţa aeroportului pentru călătorii şi cargo, pentru export şi import şi că pentru segmentul de business şi de VIP vor fi servicii de calitate şi se va putea apela la ele.

aeroport pimen nechifor miron mariuta (67)Soluţia propusă de Cătălin Nechifor a fost apreciată de firmele Daily Group şi Cobrex Trans din Braşov care au achiziţionat un avion de călători, un Boeing 737-300 care să opereze de pe aeroportul sucevean.

Directorul Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţa, a confirmat, vineri,  că firma Cobrex Trans va avea ca bază Aeroportul Suceava şi va opera, pentru început, zboruri charter.

Potrivit acestuia, avionul achiziţionat de Cobrex Trans, un Boeing 737-300 cu 148 de locuri, este în prezent pe aeroportul Băneasa şi după finalizarea procedurilor necesare va fi preluat şi adus la Suceava de un echipaj de piloţi români.

El a adăugat că firma Cobrex Trans va începe să opereze zboruri regulate după ce va ajunge în ţară şi un al doilea avion care urmează să fie achiziţionat. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de