Aproape 3.700 de elevi şi preşcolari învaţă în cele 21 unităţi de învăţământ particular din judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a publicat pe site-ul instituţiei reţeaua învăţământului particular acreditat sau autorizat din judeţul Suceava pentru anul şcolar 2015-2016, iar aproape 3.700 de preşcolari şi elevi sunt şcolarizaţi în cele 21 de unităţi de învăţământ particular sucevene.

teme elevi

 

Potrivit ISJ Suceava, în reţeaua învăţământului particular acreditat sau autorizat din judeţul Suceava sunt cuprinse 21 de unităţi de învăţământ particular în care învaţă 3688 de preşcolari şi elevi.

Astfel, Şcoala Postliceală Sanitară Suceava – Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cu 140 de elevi în anul şcolar 2015-2016, are acreditată din anul 2015 specializarea asistent medical generalist şi autorizată( în curs de acreditare) din anul 2011 specializarea asistent medical balneokinetoterapie şi recuperare.

Şcoala Postliceală Sanitară Rădăuţi- Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, unde învaţă 280 de elevi, are autorizate(în curs de acreditare) din anul 2014 următoarele specializări: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie şi asistent medical balneokinetoterapie şi recuperare.

La Şcoala Postliceală Câmpulung Moldovenesc- Centrul de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt”- Bucovina, unde învaţă 263 de elevi, este acreditată specializarea  asistent medical generalist din anul 2009, specializarea asistent medical de farmacie este autorizată din anul 2011 şi este în curs de acreditare, iar în  învăţământul liceal specializarea uman este autorizată din anul 2012 şi este în curs de acreditare.

Centrul de Studii European Fălticeni- Şcoala Postliceală Sanitară Fălticeni, unde învaţă 259 de elevi, are autorizate(în curs de acreditare) din anul 2011 specializările: asistent medical generalist şi asistent medical farmacie.

Şcoala Postliceală FEG Education Suceava, unde învaţă 206 elevi, are autorizate din anul 2013 specializările asistent medical generalist, asistent medical farmacie şi asistent balneokinetoterapie şi recuperare.

Şcoala Postliceală Sanitară Christiana Suceava, unde învaţă 219 elevi, are acreditată din anul 2012 specializarea asistent medical generalist.

Şcoala Postliceală Sanitară “Laureatus”Siret care şcolarizează, în anul şcolar 2015-2016, un număr de 82 de elevi, are autorizate din anul 2013 specializările asistent medical generalist, asistent medical farmacie şi asistent balneofizioterapie, acestea fiind în curs de acreditare.

Liceul Tehnologic “Ţara de Sus” Vatra Dornei, cu 108 elevi, are autorizată din 2008 specializarea tehnician în activităţi economice din învăţământul liceal şi are acreditată din 2011 specializarea asistent medical generalist din învăţământul postliceal.

Singurul liceu particular din judeţul Suceava care are acreditate toate ciclurile de învăţământ, respectiv preşcolar(din anul 2010), primar, gimnazial şi liceal cursuri de zi şi frecvenţă redusă(toate din anul 2008) este Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, unde învaţă 858 de elevi în anul şcolar 2015-2016.

Liceul Natanael Suceava care şcolarizează, în anul şcolar 2015-2016, un număr de 195 de elevi, are acreditate din anul 2009 ciclurile de învăţământ primar şi gimnazial, în timp ce învăţământul preşcolar este autorizat din anul 2014, iar învăţământul profesional şi liceal este autorizat din anul 2015, fiind în curs de acreditare.

Liceul Teoretic “Moldova” Suceava, unde învaţă 122 de elevi, are autorizat învăţământul liceal-teoretic, frecvenţă redusă, din anul 2012 şi este în curs de acreditare.

Liceul Tehnologic “Moldova”Suceava are 236 de elevi şi are acreditată specializarea tehnician în turism din anul 2010, iar specializările asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie, din învăţământul postliceal, sunt autorizate din anul 2011 şi sunt în curs de acreditare.

Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Suceava şcolarizează în acest an 14 preşcolari şi 171 de elevi şi are acreditată din anul 2010 specializarea tehnician în activităţi economice din învăţământul liceal şi autorizat din anul 2014 învăţământul preşcolar în cadrul Grădiniţei “Amis”Suceava –structură în cadrul liceului.

Grădiniţa cu program prelungit “La piticul vesel”, Suceava unde învaţă 60 de preşcolari, este autorizată din anul 2014 şi este în curs de autorizare.

Grădiniţa cu Program Prelungit “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava, acreditată din anul 2012, are 162 de preşcolari, iar Grădiniţa cu Program Prelungit “Cei şapte pitici” Suceava, unde învaţă 20 de preşcolari, este autorizată din anul 2011 şi este în curs de acreditare.

Grădiniţa cu Program Prelungit “Triki Riki”Suceava este autorizată din anul 2012 şi este în curs de acreditare şi are înscrişi în acest an 28 de preşcolari.

Grădiniţa “Sf. Maria”Rădăuţi, acreditată din anul 2009, şcolarizează în acest an 65 de preşcolari, iar Grădiniţa nr. 20 “Samariteanul” Suceava, acreditată din anul 2013, are înscrişi  în acest an şcolar 37 de preşcolari.

Grădiniţa cu program Prelungit “Micul Prinţ” Suceava este acreditată din anul 2013 şi are înscrişi în acest an şcolar 48 de copii, în timp ce Grădiniţa cu Program Prelungit “Paradisul piticilor”Gura Humorului este autorizată în anul 2015 şi este în curs de acreditare având înscrişi în acest an şcolar 23 de copii.

Reamintim că Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a solicitat, la sfârşitul lunii martie 2016,  inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să asigure informarea părinţilor cu privire la lista actualizată a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular acreditate/autorizate din fiecare judeţ şi din capitală. Totodată, MENCŞ a solicitat inspectoratelor şcolare să colaboreze cu Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) pentru a furniza o imagine la zi a acestor informaţii.

“Lista va fi elaborată într-un format accesibil publicului larg şi va fi afişată atât la avizierele inspectoratelor şcolare judeţene, cât şi pe prima pagină a site-urilor inspectoratelor şcolare/instituţiilor conexe.Inspectoratele şcolare judeţene/ISMB vor disemina sistematic şi cât mai activ aceste informaţii, astfel încât părinţii să aleagă în cunoştinţă de cauză o unitate de învăţământ preuniversitar acreditată/autorizată şi să aibă toate datele necesare în legătură cu statutul acestor şcoli”, se preciza într-un comunicat de presă al MENCŞ.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de