Fotbal : FRF a acordat postului Antena 1 drepturile TV ale nationalei de fotbal pentru 2,6 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Federatia Româna de Fotbal (FRF) a acordat postului Antena 1, pentru 2,6 milioane de euro, dreptul de televizare a meciurilor echipei nationale de fotbal seniori, iar acesta va transmite toate meciurile din urmatorii doi ani cu exceptia celor de la Euro 2008, care vor fi difuzate de TVR 1.

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat ca postul Antena 1 a oferit pentru meciurile oficiale ale echipei nationale de fotbal seniori 2,6 milioane de euro, de peste trei ori mai mult decât valoarea drepturilor detinute, pâna acum, de TVR 1, care se ridica la 800.000 de euro. Postul public TVR 1 a oferit pentru drepturile din urmatorii doi ani o suma de 2,4 milioane de euro, Kanal D si Telesport au oferit împreuna 2,25 de milioane de euro, iar Pro TV, 1,5 milioane de euro.

În pachetul câstigat de Antena 1 sunt incluse si drepturile de difuzare ale meciurilor oficiale ale echipei nationale de fotbal în sala seniori si meciurile oficiale ale echipei feminine.

FRF a acordat si un pachet B, care presupune dreptul de a transmite înregistrat meciul nationalei de seniori si, în direct, meciurile echipelor de sub 21 si sub 18 ani. FRF a acordat acest pachet postului TVR 1, care a oferit 600.000 de euro. Antena 1 a oferit pentru acest pachet 500.000 de euro, Pro TV, 330.000 de euro, iar Kanal D si Telesport, 100.000 de euro.

Drepturile de difuzare a meciurilor echipei nationale de fotbal seniori apartin, în prezent, postului public TVR. Contractul cu TVR expira în data de 31 decembrie 2007.


Intră acum și în grupul de