Presedintele PC Suceava plange dupa subprefectul Baisanu


Intră acum și în grupul de

Cu promisiunea ca organizatia se va mobiliza astfel încât, la urmatoarele alegeri, „sa nu mai pateasca aceasta rusine”, presedintele PC Suceava, Costel Ignatescu, se tine strâns de scaun si declara, ca nu intentioneaza sa demisioneze din functie desi organizatia a obtinut la alegerile europarlamentare 1,74 la suta din voturi. Costel Ignatescu a afirmat ca în urma alegerilor europarlamentare s-a constatat ca PC are „anumite probleme” în judet si ca trebuie intensificata activitatea.

O prima scuza gasita de Costel Ignatescu este aceea ca, dupa plecarea fostului presedinte al organizatiei, senatorul Constantin Gheorghe la PD, organizatia PC Suceava a avut „probleme de imagine”. O alta scuza prezentata de Costel Ignatescu a fost aceea ca PC Suceava nu a putut beneficia nici de sprijinul de care s-a bucurat la alegerile din 2004, a lui Alexandru Baisanu, care este în prezent subprefect al judetului si a parasit viata politica.

În opinia presedintelui PC Suceava „cu aceste lipsuri, rezultatul obtinut nu e chiar atât de rau”, si a precizat ca situatia este generala la nivelul întregii tari si ca aceasta trebuie discutata în Biroul Politic National.

Acesta a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze din functie.
 
Pe de alta parte liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat marti, ca asteapta demisia de onoare a conducerilor de filiale PC cu rezultate slabe la scrutinul pentru Parlamentul European. Acesta a apreciat ca trebuie stabilita responsabilitatea fiecaruia, de la baza pâna la presedintele partidului si sa fie luate masurile care se impun. Într-un comunicat semnat de catre Dan Voiculescu se arata ca potrivit deciziei Biroului Politic, conducerile organizatiilor care nu au realizat 5% în alegerile de pe 25 noiembrie trebuie sa-si prezinte demisia de onoare.

În acelasi document se spune ca se va face o analiza riguroasa pentru fiecare judet în parte, iar în urma acesteia se va decide care dintre demisii sunt acceptate. Dupa centralizarea a 99,41% din voturi, Biroul Electoral Central a anuntat ca PC a obtinut doar 2,93% din voturi la euroalegeri.


Intră acum și în grupul de