Fotbal : Gallas se razbuna pe Chelsea


Intră acum și în grupul de

Mare meci mare pe Emirates Stadium! Duminica, Arsenal întâlnea Chelsea într-un meci cheie din Premier League. Liderul campionatului englez întâlnea formatia clasata pe cea de a treia pozitie. Concurenta la vârf este extrem de strânsa în acest sezon. Si, dupa ce Manchester United câstigase la Liverpool, cu 1-0, tunarii lui Arsene Wenger aveau neaparata nevoie de victorie în întâlnirea cu formatia patronata de Roman Abramovici.  
Dupa un început prudent, a venit si prima ocazie, în minutul 11. Adebayor trage de la 25 de metri, dar mingea ocoleste de putin poarta lui Cech. Reactia jucatorilor în albastru este imediata: Lampard recupereaza. Wright Phillips scapa singur, dar intervine Almunia. Din nou Arsenal aproape de gol, la sfârsitul primei jumatati de ora: Fabregas executa o lovitura libera razant cu transversala. Dar Chelsea are iarasi o buna ocazie de a înscrie, pe fondul dominarii gazdelor. În minutul 32, Sevcenko expediaza un sut puternic de la 30 de metri. Almunia intervine însa si scoate. Presiunea celor de la Arsenal creste. Rosicky trage în minutul 36, dar nu nimereste poarta. Golul avea însa sa cada în cele din urma chiar în ultimul minut.

Rosicky accelereaza pe stânga si obtine un corner. Fabregas centreaza perfect, iar Gallas reia cu capul în plasa portii lui Cech, care nu a reusit sa respinga mingea. Tunarii intra la cabine în avantaj. Atac peste atac, la ambele porti – asa s-ar putea caracteriza a doua parte a întâlnirii. Chelsea rateaza prin Sevcenko, care întârzie la întâlnirea cu balonul centrat de Ferreira, Fabregas este agatat în careu si nu se da penalti, reluarea lui Mikel este aparata de Almunia cel vigilent…

Intrarea lui Van Persie în joc, în minutul 69, aduce un plus de prospetime pentru tunari, iar olandezul se afla de doua ori aproape de a înscrie. Si, dupa ce Wright-Phillips rateaza o ocazie enorma, Van Persie mai are o sansa. Dar mingea se încapatâneaza sa nu mai intre în poarta. Tabela ramâne neschimbata chiar si dupa ultima ocazie a lui Sevcenko: lovitura libera de la distanta, ucraineanul lanseaza o torpila, dar Almunia apara… Final de meci, Arsenal – Chelsea 1-0, si tunarii îsi respecta statutul de lideri ai Premier League.


Intră acum și în grupul de