Ingerasi… de anul trecut


Intră acum și în grupul de

A spune ca de sarbatori pe toti îi apuca febra cumparaturilor este un cliseu, dar în acest cliseu suntem inclusi si noi, an de an. Cine nu achizitioneaza tot felul de lucruri, de la nimicuri, la produse alimentare – ca unde s-a mai vazut si auzit Craciun, Revelion, Sf. Vasile si Boboteaza, fara masa plina-, pâna la cadourile (mai mult sau mai putin reusite) pentru cei dragi, dar sa nu uitam de ornamentele pentru brad…

În multe din casele bucovinenilor dupa Boboteaza, bradul se despodobeste, mai ales daca „bietul copac” se scutura de toate „acele”… si nu ma refer la comozii brazi artificiali cumparati de prin market-uri ( ce sarbatori de iarna sunt acelea fara miros de cetina?, desi sunt cam costisitori, nimic nu se compara cu un brad sau molid în casa – si merita efortul!).

Sunt putin traditionalista si nu am nici o retinere în a recunoaste acest lucru, si banuiesc ca una din cauze o constituie radacina bucovineana a stramosilor mei…

Si am sa revin la cliseul cumparaturilor. Cum vremurile în care puneam în brad tot felul de globuri, cât mai colorate, au trecut – si ca sa fim…cica trendy…trebuie sa ornam bradul bicolor sau monocolor, am luat si eu la hoinarit prin magazine si piete dupa globuri… aurii de aceasta data, ca în anul precedent au fost argintii.

Cum, nici peteala nu se mai poarta ci panglicile, iar în loc de globuri se pun fundite si îngerasi, mi-am aplecat si eu privirea spre un set de 12 îngerasi. Întreb vânzatoarea de pret, si vede ca nu sunt foarte încântata si ca am remarcat ca aveau culoarea usor stearsa.

„Luati-i doamna, ca sunt de anul trecut!” mi-a spus vânzatoarea, dar a ramas putin dezamagita ca nu m-a prins de „musteriu”, când i-am raspuns ca vreau „noutati nu vechituri”.


Intră acum și în grupul de