Se apropie data scadenta pentru reabilitarea bucatariei Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Lucrarile de reabilitare a bucatariei Spitalului Judetean Suceava se apropie de finalizare, a declarat managerul unitatii, Costica Dascaliuc care spera ca vor fi gata la termen, respectiv la 25 decembrie. Directorul Dascaliuc a precizat ca în momentul de fata se lucreaza la placarea peretilor cu un linoleum izolator, a fost montata podeaua speciala, iar de joi, va începe montarea utilajelor ajunse deja, unele fiind pe drum.

Investitiile se cifreaza la aproximativ 15 miliarde de lei vechi si sunt efectuate cu fonduri provenite de la Ministerul Sanatatii. 

Lucrarile la blocul alimentar al Spitalului Judetean au început, dupa ce s-a concluzionat ca locatia este o sursa de infectie. Initial conducerea spitalului judetean dorea ca prepararea hranei sa se faca în jumatate din bucatarie, care sa fie izolata de restul spatiului unde se lucreaza pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Aceasta idee însa nu a fost agreata de Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judetean Suceava pentru ca nu exista garantia ca în blocul alimentar se vor respecta normele de igiena în prepararea hranei.

Reabilitarea bucatariei spitalului judetean este absolut necesara având în vedere ca si DSVSA a avertizat conducerea unitatii ca nu-i mai da aviz de functionare daca nu se iau masuri de reparare si igienizare.

În prezent, hrana pentru bolnavi este asigurata de restaurantul „GLORIA”, al Regiei de Protocol, în baza unui contract încheiat între spital si unitatea de alimentatie publica.


Intră acum și în grupul de