Viscolul a blocat mai multe drumuri din zona de ses a judetului


Intră acum și în grupul de

Zece drumuri judetene din Suceava erau închise traficului rutier, joi dimineata, iar pe alte câteva zeci se circula greoi, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Politiei Române, rutele blocate erau Scheia-Mihoveni, Radauti-Fratautii Vechi-Bilca, Suceava-Bosanci-Dolhasca, Dumbraveni-Siminicea, Manolea-Oniceni, Pocoleni-Horodniceni, Moara-Frumoasa-Lucacesti-Mazanaesti, Falticeni-Baia, Veresti-Fîntînele si Siret-Fratautii Noi. Totodata, din cauza zapezii aduse pe carosabil de viscolul puternic, vehiculele circulau cu dificultate pe alte 36 de drumuri judetene din Suceava.

Ca urmare a ninsorilor cazute în judetul Suceava stratul de zapada depus, era joi, la ora 14:00 de 5 – 28 cm., iar pe partea carosabila a drumurilor se înregistra un strat de zapada framântat de 2 – 5 cm si de 10-90 cm, pe anumite portiuni, în zonele viscolite.

Potrivit Cancelariei prefectului de Suceava, din cauza viscolului puternic din cursul noptii de miercuri spre joi, la ora 14:00, doua sectoare de drumuri judetene erau închise circulatiei rutiere: Solonet-Cajvana si Musenita-Fratautii Noi. „Pe aceste drumuri judetene se actioneaza continuu, astfel ca in urmatoarele ore vor fii deschise circulatiei. Se actioneaza pe toate drumurile, cu utilaje si mijloace specifice specializate pentru interventii pe timp de iarna.

Se patruleaza si se actioneaza pentru curatirea partii carosabile si combaterea lunecusului pe sectoarele de drum acoperite cu zapada sau polei. Pentru evitarea blocajelor în trafic s-a dispus ca toate autovehiculele sa fie echipate cu cauciucuri de iarna si lanturi antiderapante. Aeroportul Salcea este operational” se precizeaza într-un comunicat al Cancelariei prefectului de Suceava.  
 


Intră acum și în grupul de