30 de spectacole pe zi, la Festivalul de Artă Medievală . Municipiul Suceava va contribui cu 200.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava se va asocia cu Muzeul Bucovinei din Suceava în vederea realizării în comun a Festivalului de Artă Medievală care se va desfășura la mijlocul lunii august în Cetatea de Scaun a Sucevei și va aloca 200.000 de lei pentru susținerea evenimentelor artistice care se vor desfășura.

medieval cetate steag (79)

Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și supus dezbaterii Consiliului Local în ședința de joi, municipalitatea ar urma să contribuie cu 200.000 de lei la organizarea Festivalului de Artă Medievală.

În expunerea de motive se arată că Muzeul Bucovinei Suceava a adresat Consiliului Local al Municipiului Suceava invitația de a-i fi partener, în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, aflat la cea de-a zecea ediție.

Necesitatea realizării acestui proiect se datorează, în primul rând, dorinței de revitalizare a ofertei culturale, în concordanță cu strategia de dezvoltare regională, care pune accentul pe importanța actului cultural și pe valorificarea patrimoniului și a moștenirii culturale din această zonă, explică primarul.

El subliniază că acest eveniment se adresează cetățenilor suceveni, dar și turiștilor români și străini care tranzitează zona Sucevei în perioada de desfășurare a festivalului.

Potrivit primarului, principalele activități sunt susținerea unui numar de 30 de spectacole medievale pe zi, pe parcursul  a patru zile și care vor fi  realizate de 20 trupe de actori profesioniști și amatori din țară în perioada 11-14 august.

„Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a monumentelor medievale din municipiul Suceava și valorificarea turistică a patrimoniului. Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie popularizarea și impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală, regională și națională, precum și cultivarea  gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval”, mai arată Ion Lungu.(N.B.)medieval cetate steag (38)

 


Intră acum și în grupul de