Primarul Sucevei, Ion Lungu: E un blestem această Termica


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, sustine  o conferinta de presa

ion lungu (4)

LIVE TEXT:

”In primul rand, discutam despre problema de la Termica pe care speram sa o rezolvam, prin inchirierea bunurilor pe care le folosim de acolo.

Noi nu avem o oferta din partea celor de la Termica ca sa cumparam aceste bunuri, dar atunci cand am vrut sa inchiriem ei ne-au spus ca tevile costa 9 milioane de euro.

Trebuie sa punem aceste tevi la dispozitia Thermonet ca sa poate lucra. Acest razboi cu Termica inca mai continua. Am cam obosit si eu pe acest subiect.

A aparut un ordin de ministru prin care lemnul de foc nu va mai fi acceptat ca biomasa. Azi, Bioenergy consuma lemn. Nu prea e in ordine ce se intampla.

Nu sunt avocatul lor, dar nu e normal sa schimbi regulile in timpul jocului. Am discutat ieri cu Flutur si i-am spus ce se intampla si vom discuta si cu Ciolos.

Bioenergy a investit acolo si acum e alta regula. In pondere de 70 % se consuma lemn la centrala. Problemele insa nu mai depind de mine acum.

Voi avea o discutie cu cei de acolo si nu vom da nici un leu in plus pentru termoficare. Nu ne permitem sa dam jumatate din pret pentru energie termica.

Eu sper sa se revina la acest ordin pentru societatile cum sunt cele de la Suceava. Multumesc lui Flutur ca si-a sacrificat ieri ziua pentru a discuta problema.

S-a mai contestat o licitatie la Primarie, cea pentru drumuri si parcari in cartierul Europa. Contesta fiecare pe fiecare si nu mai inteleg nimic.

In momentul de fata, sunt cam 10 milioane de euro blocate prin contestatii si acest lucru nu prea e in regula.

Asa cum decurg lucrurile voi ridica problema si la Liga Alesilor Șocali pentru a se face ceva cu aceasta Lege a achizitiilor publice. Poate si in Parlament.

Nu avem, culmea, cui distribui pachetele de la UE cu ajutoare alimentare. Mai avem 5.180 de pachete pe stoc.

Daca mai raman pachetele si in luna septembrie vom relua impartirea persoanelor care deja au fost. Se pare ca sucevenii nu sunt asa de saraci cum se stia.

Personalul contractual din Primarie, care e foarte mult utilizat are salarii foarte mici. Am gasit o baza legala de a le mai da 5 zile de concediu.

Cei de la fotbal au adus justificarile cu deconturile si vom incepe sa dam bani la echipa. Ii felicit pentru meciul facut la Timisoara. Le doresc succes.

Daca nu era un serviciu de interes public, zburda Termica cum dorea. Noi mai mult de 1,8 milioane de euro nu vom da. E un razboi acolo.

Valoarea de piata a acestoir tevi atat este. Nu dam mai multi bani. Eu, ca primar, nu pun piedici debransarilor, eu doar contrasemnez.

Noul operator cere sa respectam legea. Eu, ca primar, semnez cu drag daca vine cu viza de la Thermonet. E o problema a operatorului de respectare a legii.

Nu mi se pare corect ca nu e apa calda la parametri si trebuie sa stam cu apa rece pe teava de apa calda. Asa e acum sistemul, nemodernizat inca.

E un blestem aceasta Termica. Multumesc lui Dumnezeu ca nu ma ocup eu de asta si de operator.”

 


Intră acum și în grupul de