Mai multe drumuri au fost blocate de arbori doborati de rafalele de vant


Intră acum și în grupul de

Intensificarea vântului înregistrata în ultima perioada a dat batai de cap autoritatilor sucevene. Sâmbata si duminica, echipele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava au fost solicitate sa degajeze caile de circulatie blocate de catre arborii doborâti. Potrivit purtatorului de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, capitanul Emilian Tehaniuc, sâmbata, între orele 04.20 – 05.10, s-a intervenit pentru îndepartarea a doi arbori ce blocau DN 17 la km 23+700, pe raza localitatii Ilisesti iar între orele 20.22 – 21.20, a fost înlaturat un arbore ce bloca DN 2H la km 37+700, pe raza localitatii Vicovu de Sus. Purtatorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava a mai mentionat ca echipele de pompieri au intervenit si duminica, între orele 04.25 – 05.05, pentru îndepartarea unui arbore ce bloca strada SF. Onofrei, din orasul Siret.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sâmbata, o atentionare cu cod galben, cu privire la intensificarea vântului în toate regiunile. În intervalul 27 ianuarie – 28 ianuarie, pâna la ora 15,00 vântul va prezenta intensificari în toate regiunile, cu viteze care temporar vor atinge 60 – 70 km/h. În zonele montane rafalele de vânt vor avea peste 100 km/h si vor fi ninsori viscolite, însemnate cantitativ în unele locuri.
 
În atentia ISU Suceava, se afla si zapoarelor de gheata de pe mai multe cursuri de apa. Astfel sunt monitorizate râul Moldova pe raza comunei Breaza, râul Moldovita pe raza comunelor Moldovita, Frumosu, Vatra Moldovitei, râul Bistrita pe raza comunelor Dorna Arini, Iacobeni, Cârlibaba, Ciocanesti, râul Siret în zona statiei de captare a apei din orasul Siret, barajul Rogojesti, pârâul Putna pe raza comunei Pojorâta, pârâul Izvorul Giumalaului pe raza comunei Pojorâta si pârâul Neagra pe raza comunei Saru Dornei. Actiunea de monitorizare va continua si în zilele urmatoare, seful ISU Suceava, colonelul Lucel Lulciuc declarând la sfârsitul saptamânii trecute ca în cazul în care va fi necesar, podurile de gheata vor fi sparte cu topoare, cangi, drujbe si doar în ultima instanta se va recurge la dinamitare.

„Daca am dinamita s-ar forma aglomerari de gheturi si ar exista riscul ca gospodariile de la granita cu judetul Neamt sa fie inundate, asa ca vom mergem pe metodele clasice” a declarat seful ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de