Intră acum și în grupul de
Presedintele PC Suceava, Costel Ignatescu, a declarat, luni, ca alegerea Danielei Popa în functia de presedinte al PC a fost „ foarte statutara” si ca la alegerea presedintelui partidului „majoritatea a decis” asa cum se întâmpla într-un partid democratic.
Costel Ignatescu a precizat ca nu a fost „o obligatie” sa fie ales Florin Anghel presedinte al formatiunii si ca „majoritatea a decis”.
Acesta a mai adaugat ca va sustine demersurile pe care le va întreprinde noua conducere a PC.
Întrebat daca se asteapta ca membri PC sa paraseasca partidul în urma acestor alegeri, Costel Ignatescu a spus ca este posibil ca unii sa plece, precizând ca acestia pot fi dintre cei „care nu înteleg ca alegerile sunt democratice”.
Sotia presedintelui PC Suceava, Camelia Ignatescu, a fost aleasa, duminica, vicepresedinte al PC.
Dan Voiculescu le-a reprosat liderilor din teritoriu ca l-au indus în eroare privind sustinerea partidului de catre electorat la alegerile europarlamentare, astfel s-a bazat pe spusele acestora si a anuntat ca daca PC nu obtine un procent minim 7 la suta va demisiona din functia de presedinte al Partidului Conservator. Astfel dupa, 16 ani de la înfiintare, consevatorii si-au ales la Congresul organizat duminica un nou presedinte, altul decât Dan Voiculescu, cel care, de altfel a ocupat aceasta functie de la înfiintarea partidului. Trei lideri conservatori s-au înscris în cursa: Daniela Popa, Florian Anghel si Sabin Cutas. Congresul de duminica nu a adus doar o noua conducere, dar si modificari ale statutului partidului. Una dintre ele este înfiintarea unui Consiliu de onoare, condus de presedintele fondator, Dan Voiculescu.
Noul presedinte ales al Partidului Conservator este Daniela Popa. Dupa numararea voturilor Daniela Popa a întrunit un numar de 570 de voturi „pentru” în timp ce Florian Anghel a adunat numai 557. Numai 85 dintre cei care au participat la Congres l-au preferat ca presedinte pe Sabin Cutas. Statutul partidului spunea însa ca sunt necesare jumatate plus unu din voturile valabil exprimate, iar cele 570 de voturi primite de Daniela Popa nu erau suficiente. Foarte multi dintre cei care au participat la congres au crezut ca în aceasta situatie se va organiza un al doilea tur de scrutin. Lucrurile nu au stat însa asa. Cel de-al treilea clasat în lupta pentru puterea partidului a anuntat ca ofera voturile sale Danielei Popa astfel aceasta a trecut pragul de 601 voturi, moment în care tabara sustinatorilor lui Florian Anghel a explodat. Modalitatea de vot a fost contestata zgomotos si în scurt timp în sala au ramas sustinatorii Danielei Popa.
Intră acum și în grupul de