Cei opt suceveni cu 10 la Bacalaureat și cei trei elevi cu 10 la Evaluarea Națională vor primi stimulente financiare


Intră acum și în grupul de

Opt absolvenţi de liceu şi trei absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava cu media media zece la Bacalaureat, respectiv la Evaluarea Naţională vor fi primi stimulente financiare.

examen

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat lista absolvenților învăţământului liceal care au obţinut media 10 la examenul național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie  2016, precum şi lista absolvenţilor învăţământului gimnazial care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2016 şi care sunt beneficiari ai prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 615/2016 .

Prin Ordinul nr. 5.166/2016 se aprobă acordarea de stimulente financiare absolvenţilor din anul 2016 care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a şi la examenul naţional de Bacalaureat 2016 în sesiunea iunie-iulie.

Astfel, pentru elevii de clasa a VIII-a cuantumul premiului este de 1.000 de lei, iar pentru elevii de clasa a XII-a, stimulentul financiar este de 3.000 de lei.

“Inspectoratele şcolare au obligaţia de a realiza plata către beneficiari, în termen de 10 zile de la primirea sumelor şi să transmită la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice – Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar, dovada efectuării plăţii”, se stipulează în Ordinul 5166/ 2016.

În lista publicată de MENCŞ figurează opt absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 în sesiunea iunie-iulie 2016 a examenului de Bacalaureat: Daniel Ciobanu de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Adina Luisa Lavric de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Iuliana Maria Levinschi de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Andreea Nistor de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, Adrian Gabriel Florescu de la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Magda Mădălina Olaru, Alexandra Ionela Andriciuc şi Mihai Prelipcean de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”Suceava.

Alţi trei absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava,  care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2016, vor beneficia de stimulente financiare. Este vorba despre elevii Sabina Elena Cozmei de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Alexandru Verciuc de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Suceava şi Călin Stafie de la Şcoala nr.1 Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de