Cea de a III-a ediţie a competiţiei dedicată studenţilor “Energy Challenge”, organizată de E.ON România, se extinde la nivel naţional în 2017


Intră acum și în grupul de

Cea de a III-a ediţie a competiţiei “Energy Challenge”, organizată de E.ON România, se extinde la nivel naţional în 2017, la acest concurs pot participa studenţii la zi de la programele de studii de licenţă şi masterat din cadrul facultăţilor din România.

E.ON concurs

Potrivit unui comunicat de presă al E.ON România, la ediţia din 2017 vor fi acordate premii în valoare totală de peste  4000 de euro, iar echipele finaliste au şansa de a participa la Energy Challenge Academy, ce se va desfăşura la Târgu-Mureş, pentru a-şi dezvolta ideea;

Sursa citată precizează că această competiţie este dedicată studenţilor dornici “să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei”, la ediţia din 2017 putând participa studenţii la zi de la programele de studii de licenţă şi masterat din cadrul  facultăţilor din România.

Aceştia sunt invitaţi să formeze echipe de 2-4 membri şi să înscrie în concurs proiecte inovatoare pe teme de eficiență energetică şi mobilitate sustenabilă sau modalități diferite de livrare, respectiv de prestare a produselor și serviciilor actuale oferite de companiile din domeniul energetic.

„Lumea energiei este într-o transformare rapidă şi profundă şi avem nevoie de soluţii inovative pentru ca energia să fie mai sigură, mai curată, mai eficientă şi mai personalizată. Competiţia este o oportunitate pentru studenţii cu idei şi iniţiativă de a le pune în valoare şi este în acelaşi timp o confirmare a preocupării companiei noastre de a fi în avangarda schimbărilor din domeniu“, a declarat Ana Maria Matei, director general adjunct E.ON România.

Pentru a intra în competiţie, proiectele sau iniţiativele trebuie să fie înscrise pe http://energychallenge.eon-romania.ro/ până la data de 22 ianuarie 2017.

Reamintim că Energy Challenge a debutat în anul 2015, pe plan local, la Cluj Napoca,  iar în 2016, ediţia a II-a s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi.

În 2015 proiectul câştigător a fost  ”PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă)”, iar membrii echipei „Team der Zukunft”  au primit câte o tabletă iPad.

În 2016  membrii echipei câştigătoare, Future Energy, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia şi Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E mobility. Totodată, tinerii au testat maşinile Tesla în Danemarca întrucât  proiectul câştigător „Car to grid” a avut ca temă conectarea la reţea a maşinilor electrice, se mai precizează în comunicatul E.ON România.

(Liliana Bujdei).


Intră acum și în grupul de