Primele cazuri de gripă tip A subtip H3N2, confirmate prin analize de laborator, înregistrate în judeţul Suceava în această iarnă


Intră acum și în grupul de

Primele două cazuri de gripă cu virus tip A subtip H3N2, confirmate prin analize de laborator, s-au înregistrat în cursul săptămânii trecute în judeţul Suceava, alte 11 cazuri de gripă fiind diagnosticate clinic în acelaşi interval.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că cele două cazuri de gripă cu virus tip A subtip H3N2, confirmate prin analize de laborator, s-au înregistrat la un pacient în vârstă de 16 ani din Cajvana şi la un pacient în vârstă de 64 de ani din Dărmăneşti, ambii pacienţi fiind internaţi în spital în Secţia de Boli Infecţioase.

Zorescu a spus că în acest sezon se află în circulaţie virusul gripal de tip A subtip H3N2, un virus care circulă de mai mulţi ani, această tulpină fiind în componenţa actualului vaccin antigripal.

Potrivit statisticii DSP Suceava,  în cursul săptămânii trecute, au fost raportate 13 cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care 9 în zona Sucevei, iar 4 în zona Rădăuţi, şase persoane diagnosticate cu această boală fiind internate în spital.

În acelaşi interval de timp au mai fost raportate 2670 de cazuri de infecţii respiratorii acute cu 87 de internări, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 5-14 ani, unde s-au înregistrat 761 de cazuri.

Totodată, s-au înregistrat în judeţ 679 de cazuri de pneumopatii acute cu 134 de internări, cea mai afectată grupă de vârstă fiind 15-49 de ani, unde s-au raportat 152 de cazuri.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de