Un bătrân din Răuțeni a decedat după ce locuința i-a fost cuprinsă de un incendiu

Un bătrân în vârstă de 85 de ani, din satul Răuţeni, comuna Zamostea, și-a pierdut viața în incendiul ce i-a cuprins casa luni dimineață.

Cel mai probabil, focul a izbucnit din cauza jarului căzut din soba cu acumulare de căldură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, Militarii Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zamostea, au intervenit cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din satul Răuţeni, comuna Zamostea.

”La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi, în interiorul locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie. Persoanele aflate la faţa locului au declarat salvatorilor că în interior s-ar putea afla proprietarul, în vârstă de 85 de ani.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava – arhivă

Din nefericire, presupunerile vecinilor s-au confirmat. Odată cu localizarea flăcărilor, pompierii militari au pătruns în casă şi au extras din interiorul unei camere trupul neînsufleţit al bărbatului”, a declarat Găleată.

El a arătat că incendiul, anunțat prin 112 la ora 8:18, a fost lichidat la ora 10:40.

În incendiu au ars planşeul încăperii şi astereala casei pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi. Au mai ars obiecte de mobilier, materiale textile şi bunuri casnice. S-au degradat pereţii locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.