Activități dedicate Zilei Ursului la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei desfăşoară în perioada 1 – 4 februarie a.c., la Muzeul de Ştiinţele Naturii, activităţi dedicate Zilei Ursului.

Manifestările au loc în cadrul proiectul educaţional ”Sărbătorile Pământului”.

Potrivit Iulianei Roșca, şef birou Educaţie, Marketing şi Comunicare, din cadrul Muzeul Bucovinei, pe parcursul a patru zile, specialiștii Muzeului de Ştiinţele Naturii vor organiza ateliere educaţionale, structurate pe grupe de vârstă,  în care se vor defăşura activităţi care se adresează preşcolarilor şi elevilor din clasele I-IV cât şi elevilor din clasele V-XII.

Programul zilnic pentru perioada 1 – 4 februarie a.c. este structurat astfel:

ATELIERUL 1- se adresează preșcolarilor şi elevilor din clasele I-IV şi se desfășoară între orele 10.30 – 12.30. Copii vor participa la confecţionarea de măşti, vor participa la concursuri de ghicitori, se vor asculta şi spune poveşti, vor fi proiectate video-documentare, toate activitățile având tema centrală ”Ursul”.

ATELIERULUI 2 – se adresează elevilor din clasele V-XII şi se desfăşoară între orele 13.30 – 15.00. Elevii vor participa la expuneri precum: Tradiţii şi obiceiuri de Ziua Ursului, Ursul preistoric, Specii de urs şi vor putea viziona video-documentare cu aceeaşi tematică.

La activităţile organizate în cadrul proiectului educaţional Sărbătorile Pământului – Ziua Ursului s-au înscris peste 300 de participanţi din şcolile sucevene, a mai precizat Iuliana Roșca. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de