Un sfert de milion de țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii suceveni în ultimele zile, iar mai multe persoane au ajuns în arestul IPJ


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în ultimele zile au fost confiscate peste 250.000 bucăţi ţigarete de contrabandă, mai multe persoane ajungând în arestul IPJ Suceava pentru activităţi ilicite de contrabandă.

Sursa citată arată că și în acest week-end au continuat activităţile investigative pe linia prevenirii faptelor de contrabandă cu produse accizabile, fiind confiscate alte 39.200 ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Astfel, vineri după amiaza, în jurul orei 16.00, în urma unor informații obținute privind depozitarea într-un imobil de pe raza comunei Straja a unei cantități de țigarete de contrabandă, la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus a fost constituită o echipă complexă care s-a deplasat cu operativitate către zona respectivă.

La locuință a fost identificat proprietarul imobilului  un bărbat de 56 de ani, din comuna Straja, iar în apropierea imobilului, polițiștii au observat, pe scările unei case în construcție, aflată pe proprietatea bărbatului și care aparținea unui fiu de-al acestuia, 4 colete voluminoase, susceptibile a conţine ţigări de contrabandă.

Cele patru colete identificate au fost preluate de poliţişti, fiind ulterior transportate la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus.

În urma inventarierii țigaretelor identificate în cele patru colete, a rezultat cantitatea totală de 1.960 pachete țigarete (39.200 bucăţi ţigarete) diferite mărci, cu banderole fiscale de provenienţă extracomunitară.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „contrabandă”, urmând a se stabili cu exactitate activitatea infracţională şi gradul de participaţie a persoanelor implicate.

 Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse, menționează Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de