Primăria Suceava o va despăgubi pe femeia mușcată de un câine, iar Ion Lungu spune a fost un incident „regretabil”. Din cei 1.845 de câini fără stăpân capturați anul trecut, aproape 1400 au murit


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a calificat, miercuri, ca „regretabil” incidentul produs, luni, într-o zonă centrală a municipiului Suceava când o femeie a fost mușcată de un câine.

„Un incident regretabil a fost cu o femeie care a fost mușcată de câine pe strada Alexandru cel Bun. Din păcate acolo era o cățea care avea mai mulți pui și se pare că doamna iubea animalele, le dădea de mâncare când s-a întâmplat acest incident regretabil”, a spus primarul.

El a arătat că Primăria Suceava a luat măsuri și are o luptă permanentă pentru eradicarea câinilor vagabonzi din oraș.

Lungu a precizat că în cursul anului 2016  au fost capturați 1.845 de câini, din care 11 câini au fost revendicați, iar alți 525 de câini au fost adoptați, marea majoritate în Germania.

Totodată, potrivit lui Lungu,  1.396 de câini au fost eutanasiați sau au murit din motive medicale.

„Astăzi avem în adăpost 688 de câini”, a spus primarul care a menționat că Primăria se confruntă și cu problema adăpostului ilegal din lunca Sucevei.

În cursul anului 2016 au fost sterilizați 444 de câini, a mai declarat Lungu care a menționat că acțiunea de sterilizare va continua și în 2017 în paralel cu capturarea de câini fără stăpân.

În 2016, pentru activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân s-au cheltuit 513.930 de lei, iar în 2017 bugetul  prevăzut este de 766.200 de lei, din care 50.000 pentru sterilizare.

„Îi urez sănătate doamnei care a avut acest incident. Primăria intenționează să plătească despăgubiri pentru zilele de spitalizare, medicamente”, a spus primarul.

El a subliniat că îi pare rău de incident și că se fac eforturi pentru eradicarea acestui fenomen. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de