Punctul de lucru al Clinicii Alpha Servicii Medicale Suceava, modernizat şi adaptat ultimelor standarde în medicina de laborator, a fost relansat, joi, la Policlinica Arini


Intră acum și în grupul de

Clinica Alpha Servicii Medicale Suceava a relansat, joi, punctul de lucru din cadrul Policlinicii Areni, care a fost modernizat, reconfigurat şi adaptat ultimelor standarde în medicina de laborator, la eveniment participând reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene, ai Colegiului Medicilor Suceava, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, dar şi medici de diferite specialităţi.

Co-fondatorul Clinicii Alpha Servicii Medicale Suceava, medicul primar Marinela Groza, a declarat că investiţia pentru modernizarea punctului de recoltare din Policlinica Arini şi pentru reconfigurarea spaţiilor a fost de 250 000 de lei, iar prin dotările existente şi prin activitatea personalului medico-sanitar se doreşte “sincronizarea medicinei de laborator din judeţul Suceava la standardele actuale ale practicii analizelor de laborator”.

Medicul sucevean Marinela Groza a prezentat un scurt istoric al evoluţiei acestei clinici subliniind că, în anul 1999, Laboratorul de Analize Medicale dr. Groza –dr. Moga a preluat personalul şi spaţiul Laboratorului de analize medicale din cadrul Policlinicii Arini, iar din anul 2011 laboratorul poartă titulatura Alpha Servicii Medicale.

Ea a precizat că această clinică este unul dintre pionerii domeniului sănătăţii din judeţul Suceava, care s-a dezvoltat prin resurse proprii şi prin iniţiativa managerială a celor două co-fondatoare, Ana Moga şi Marinela Groza.

Medicul sucevean a spus că sistemul de management al calităţii a fost implementat în anul 2002, iar acreditarea RENAR a laboratorului de analize medicale s-a realizat încă din anul 2003.

Co-fondatorul Clinicii Alpha Servicii Medicale Suceava, Marinela Groza, a mai spus că laboratorul dispune de trei puncte de recoltare, două în municipiul Suceava şi unul în Siret, fiind acoperite toate departamentele de investigaţii medicale de laborator utile în ambulatoriu, respectiv hematologie, biochimie, imunologie, coagulare, microbiologie, parazitologie şi citologie.

Medicul sucevean a menţionat că în cadrul clinicii sunt îmbinate atât tehnicile clasice, cât şi cele moderne, inclusiv roboţi specializaţi şi a arătat că “punctul forte” al clinicii îl reprezintă însă colectivul acesteia, fără de care nu se poate face muncă de calitate, ce are experienţă şi este pregătit corespunzător pentru a lucra cu aparatură de înaltă performanţă, precizând că, în cursul anului 2016, au fost efectuate 120 000 de teste în acest laborator.

Ea a mai spus că Alpha Servicii Medicale are încheiate contracte cu CAS Suceava din anul 1999 şi cu Casa OPSNAJ din anul 2000.

“Valorile care ne definesc din punct de vedere profesional şi uman sunt experienţa, rigoarea, promptitudinea, încrederea în meseria noastră, iar cuvântul de ordine este respect pentru viaţă”, a conchis dr. Groza.

Prezent la acest eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Niţă, a apreciat activitatea colectivului care lucrează în laborator arătând că toate aceste lucruri realizate aici sunt făcute pentru suceveni.

“Cei 18 ani de activitate v-au adus o faimă, dar o cugetare a lui Nicolae Iorga spune că faima rugineşte, dar trebuie curăţată în fiecare zi prin muncă”, a spus Niţă.

La rândul său, preşedintele- director general al CAS Suceava, ec. Victor Cristi Bleorţu, a declarat că laboratorul Alpha Servicii Medicale Suceava este unul dintre cei mai vechi parteneri ai CAS Suceava.

“Ţin să felicit întreaga echipă, conducerea şi întreg personalul pentru activitatea desfăşurată”, a spus Bleorţu.

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul Irina Badrajan, a declarat că “majoratul” sărbătorit, joi, de Clinica Alpha Servicii Medicale Suceava reprezintă “o promisiune extraordinar de benefică pentru medicină a activităţii ce va urma”.

Medicul Irina Badrajan a arătat că acest laborator s-a dezvoltat “foarte bine” în toţi aceşti ani adăugând că, şi în continuare, pacienţii trimişi să efectueze investigaţii de laborator vor reveni cu analize ce vor ajuta medicii în practica medicală.

“La ora actuală, medicina nu mai poate fi concepută fără investigaţii, iar între investigaţii sunt şi cele de laborator, care s-au diversificat foarte mult, şi, uneori, ele sunt cele care pun un diagnostic, pentru că, după cum bine ştiţi, patologia modernă este mult mai complexă, cu o etiologie extrem de critică. Ne întâlnim cu situaţii din ce în ce mai diferite faţă de ceea ce am învăţat odată, pentru că şi condiţiile în care trăim sunt mult schimbate şi se schimbă într-un ritm la care trebuie să ne adaptăm, astfel încât un laborator care să ne ajute este extrem de important pentru noi, medicii”, a spus Badrajan.

În cadrul evenimentului, profesorul sucevean Camelia Rusu Sadovei a prezentat o mini-expoziţie de artă, realizată de elevii claselor a X-a şi a XI-a de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, iar în final a avut loc un recital la chitară al elevului Ştefan Lupu şi un moment muzical susţinut de grupul Simbol.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de