Flutur: După decizia UE de a liberaliza regimul de vize pentru Ucraina cer Guvernului să finanțeze urgent drumul expres Suceava-București pentru că pe aici se trece spre Capitală sau Marea Neagră


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că după ce Uniunea Europeană a decis liberalizarea regimului de vize cu Ucraina că se impune, de urgență, finanțarea și execuția drumului expres Suceava-București.

Flutur a spus într-o conferință de presă organizată după o ședință a Colegiului Director Județean al PNL Suceava la care a participat și Ludovic Orban, candiat la președinția PNL, că este necesară o viziune mai clară privind relații externe.

„Trebuie să vedem ce facem după ce UE a anunțat aseară deschiderea vizelor pentru Ucraina. Eu voi cere PNL și Guvernului să găsească soluții, cel puțin pentru finanțarea drumului expres care leagă Suceava de București. Pe aici vor trece ucrainenii dacă vor să meargă spre București sau spre Marea Neagră”, a spus Flutur.

El a arătat că nu e normal ca în actuala situație să se vorbească, timid, despre un proiect dinspre Pașcani spre Ploiești.

„Ce facem? Anunțăm foarte timid un drum, care ar veni, sau poate nu, până la Pașcani? Eu cred că e nevoie de atitudini ferme”, a spus Flutur.

Totodată, el a declarat că se impune deschiderea Moldovei spre vestul Europei printr-o autostradă.

”Ludovic Orban a fost cel care, când a fost ministru, a dat drumul la acel Master Plan și s-a rămas la acel stadiu și trebuie să vedem ce facem”, a spus Flutur care consideră că situația actuală nu mai poate fi acceptată.


Intră acum și în grupul de