Zeci de păsări și animale moarte într-un incendiu care a mistuit o gospodărie din Pârteștii de Jos. Focul a fost stins după o intervenție de șapte ore


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din localitatea suceveană Pârteștii de Jos a fost mistuită într-un incendiu de proporții izbucnit, marți după amiază, cel mai probabil de la un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător, în depozitul de furaje. Zeci de păsări și animale au ars de vii, fiind totodată distruse în incendiu tone de fân și mai multe utilaje agricole.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Cacica, Comăneşti şi Cajvana, au intervenit marți după-amiază cu şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Pârteştii de Jos.

FOTO: Facebook Valeria Mihaila

”La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie şi la o proprietate învecinată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti”, a declarat Găleată.

El a precizat că în incendiu au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 270 de metri pătraţi, adăpostul de animale şi depozitul de furaje, construcţie corp comun, pe 240 de metri pătraţi, o bucătărie de vară pe 30 de metri pătraţi, mai multe utilaje agricole, circa 20 de metri cubi de cherestea, 40 de metri cubi lemn de foc, 20 de tone de fân, bunuri casnice şi electrocasnice, tâmplărie din lemn şi din PVC şi 80 de metri pătraţi din izolaţia casei. S-au degradat pereţii portanţi ai locuinţei pe 150 de metri pătraţi, centrala termică şi alte bunuri din gospodărie. În incendiu au pierit 23 de bovine şi 20 de păsări de curte.

FOTO: Facebook Valeria Mihaila

Incendiul a fost lichidat după o intervenție care a durat aproape șapte ore.

”Pompierii au salvat casa proprietarului, o bucătărie de vară, o moară şi locuinţa învecinată. Au mai fost salvate 25 de bovine şi 3 porcine”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de