Flutur a cerut ministrului Transporturilor programul de extindere a rețelei de drumuri expres și autostrăzi pentru legătura cu Bucovina. Cuc: Drumul Siretului se va încheia în 2024


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a transmis președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, programul ministerului privind proiectele care fac legătura cu regiunea istorică Bucovina.

Flutur i-a cerut ministrului informații privind proiectele promovate de minister pentru extinderea rețelei de drumuri și autostrăzi care să conducă la interconectarea României, Ucrainei și Poloniei la coridoarele Transeuropene cat și a proiectului „Euroline”.

Ministrul Răzvan Cuc a răspuns că pentru construcția  de autostrăzi/drumuri  expres și  poduri   cu caracter strategic, în anul 2017 sunt alocate fonduri de 574.000 lei pentru podul de la Ungheni, iar în ceea ce privește autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni sunt alocări pe sectoare, respectiv sectorul Târgu Mureș-Ditrău;  alocația bugetară e de  7,205 milioane de lei, pentru sectorul Ditrău-Târgu Neamț, alocarea bugetară este de 4,249 milioane de lei, iar pentru sectorul Târgu Neamț-lași-Ungheni, alocația bugetară este de 3,808 milioane de lei

În ceea ce privește „Drumul Siretului”, ministrul arată că au fost demarate procedurile de achiziție publică pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru Drumurile Expres: Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău­  Pașcani care sunt cuprinse ca parte din Coridorul Pan-European Nr. IX. Astfel, pentru Ploiești-Buzău, alocația bugetară este de 6,426 milioane de lei, pentru Buzău-Focșani, de 6,664 milioane de lei, pentru Focșani-Bacău de 8,806 milioane de lei, iar pentru Bacău-Pașcani de 4,76 milioane de lei.

El menționează că varianta de ocolire Bacău se găsește de fapt pe aliniamentul drumului de mare viteză Focșani-Bacău și are o  lungime de 31,35 km (din care 16,277 km la profil de autostradă), fiind alocați 202,807 milioane de lei.

Totodată, pentru faza de proiectare sunt alocate 286.000 de lei pentru modernizare DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani, de la km 0+000 la  km 76+758

„Obiective ce sunt prevazute în Master Planul General de Transport al României (MPGTR) și care se vor realiza în perioada urmatoare

  1. Drum Expres Pașcani-Suceava, cu o lungime de 60,50 km. Are prevăzut studiul de fezabilitate a fi realizat în anul 2021. Anul de  începere a lucrărilor va fi 2022  și de finalizare 2024.

  2. Drum Expres Suceava-Siret, cu o lungime de 41 km. Are prevăzut studiul de fezabilitate a fi realizat în anul 2021. Anul de începere a lucrărilor va fi 2023 și de finalizare 2024”, arată ministrul.


Intră acum și în grupul de