Ploile din judet fac pagube importante


Intră acum și în grupul de

  Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat vineri, ca ploile torentiale cazute joi seara, au provocat inundatii în municipiul Câmpulung Moldovenesc si orasul Gura Humorului, din cauza colmatarii unor canale de scurgere. Baisanu a spus într-o conferinta de presa, ca aversele înregistrate au fost de 42 l/mp la Poiana Stampei si de 42,3 l/mp la Prisaca Dornei.

     Prefectul a aratat ca în urma precipitatiilor cazute, podetul de pe pârâul Izvorul Malului s-a colmatat, ceea ce a dus la inundarea a sase curti ale unor gospodarii, curtea unei firme, trei beciuri, doua adaposturi de animale, doua anexe gospodaresti, aproximativ 2 hectare teren arabil, DN 17 pe o lungime de 100 m si colmatarea a doua fântâni. Baisanu a informat ca Detasamentul de Pompieri din Câmpulung Moldovenesc împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta au intervenit cu trei autospeciale, trei motopompe, trei excavatoare si o autobasculanta pentru decolmatarea podetului ce traversa DN17 si pentru evacuarea apei din mai multe locatii.

     Totodata, în Gura Humorului s-a intervenit într-un caz pentru decolmatarea unui canal tehnologic, care prezenta pericol de inundare a unei gospodarii si într-un alt caz pentru evacuarea apei din curtea si subsolul unei locuinte si decolmatarea canalului din imediata apropiere.

     Baisanu considera ca autoritatile locale vor trebui sa faca eforturi pentru a repune în functiune sistemul de scurgere si de drenare a apelor, întrucât în prezent, mai multe sisteme de drenare nu sunt functionale si este necesara decolmatarea canalelor de scurgere care sunt astupate. 


Intră acum și în grupul de