Holzindustrie Schweighofer salută anunțul ministrului Apelor și Pădurilor privind introducerea și dezvoltarea SUMAL și a Radarului Pădurilor: Vom sprijini autoritățile prin toate mijloacele disponibile unei companii private


Intră acum și în grupul de

Compania Holzindustrie Schweighofer salută cele mai recente afirmații ale ministrului Apelor și Pădurilor, Doina Pană, legate de introducerea și dezvoltarea SUMAL și a Radarului Pădurilor.

„Credem cu tărie că respectarea și aplicarea legii sunt elemente-cheie pentru câștigarea încrederii din partea societății și pentru dezvoltarea industrială a țării”, se arată într-un comunicat al companiei.

Totodată, compania austriacă mulțumește pentru evaluarea exactă a progreselor făcute în ceea ce privește transparentizarea și lupta companiei împotriva tăierilor ilegale.

„Asigurăm autoritățile statului român că Holzindustrie Schweighofer face tot ce-i stă în putință pentru a le sprijini în eforturile de a opri fenomenul tăierilor ilegale de lemn și abuzurile din industria de profil. Holzindustrie Schweighofer a reiterat că va rămâne un partener de dialog și un susținător activ al inițiativelor menite să consolideze o industrie sustenabilă a lemnului în România”, se  arată în comunicat.

Holzindustrie Schweighofer mulțumește, de asemenea, tuturor entităților private, de stat sau din societatea civilă care luptă împotriva ilegalităților din industria lemnului tocmai pentru că este un beneficiar al unei desfășurări corecte, cu respectarea principiilor de piață,  a afacerilor din acest sector.

Firma Holzindustrie Schweighofer subliniază că luptă împotriva fenomenului tăierilor ilegale în România și sprijină prin toate mijloacele disponibile unei companii private autoritățile române.

Astfel, compania austriacă susține îmbunătățirea sistemului de due diligence (DDS) conform cerințelor FSC® chiar și în perioada de dezasociere, delistarea furnizorilor care nu respectă sistemul de due diligence Holzindustrie Schweighofer, arătând că în ultimii ani au fost delistate 80 de companii din lanțul de aprovizionare care nu îndeplineau standardele impuse, dar și procesarea de 100% materie primă controlată datorită sistemului de urmărire prin GPS, Timflow (www.timflow.com) sau „zero transporturi din parcurile naționale”, deși legislația permite recoltarea în așa-numitele zone tampon ale parcurilor naționale, ori dialog structurat cu ONG-uri de mediu.

„Pădurile deținute de Grupul Schweighofer sunt re-evaluate de experți recomandați de Agent Green pentru a identifica pădurile virgine și cele cvasi-virgine. Toate zonele de patrimoniu natural vor fi puse sub protecție integrală.Holzindustrie Schweighofer participat la acțiuni care au dus la plantarea a 40.000 de puieți în 2017”, se mai arată în comunicat.

Holzindustrie Schweighofer prelucrează circa 9% din volumul total de lemn recoltat din România, iar peste 50% din consumul intern al firmei provine din import şi achiziţii intracomunitare. Din România cumpărăm 1,2 milioane de mc de lemn/an şi 1,6 milioane mc de lemn/an din import. Statele din care se importă sunt: Rusia, Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Germania, Bosnia, Slovenia, Bulgaria.

În ultimi 15 ani suprafața împădurită a României a crescut cu 495.000 ha, această suprafață fiind mai mare decât aria parcurilor naționale (320.0000 ha). Între anii 2000 și 2015 suprafața împădurită a țării a crescut de la 27.7% până la 29.8% (conform statisticii World Bank).

 


Intră acum și în grupul de