Fotbal : Ziarul AS: „Murcia negociaza cu Steaua pentru Rada”


Intră acum și în grupul de

Plecarea lui Ionut Rada de la Steaua este iminenta. Adus în vara lui 2007 de la rivala din Giulesti pentru 800.000 de euro, fundasul central a devenit în returul sezonului trecut o eterna rezerva, din cauza revenirii lui Mirel Radoi si a lui Sorin Ghionea. Problemele ex-rapidistului par însa a se rezolva.

Rada este foarte aproape de a semna cu Murcia, grupare care evolueaza în Segunda Division, informeaza editia on-line a cotidianului AS. Potrivit sursei citate, antrenorul gruparii iberice, nimeni altul decât celebrul Javier Clemente, este cel care insista pentru transferul stelistului, demarând deja negocierile cu ros-albastrii si cu reprezentantul jucatorului, Gica Popescu.

„Rada, la 26 de ani, stie ca poate pleca de la eterna campioana a României si ca este cel mai bun moment sa o faca, lucru confirmat si de reprezentantul sau, fostul jucator al Barcelonei, Gica Popescu. Rada este un fundas înalt si rapid, pe gustul lui Clemente, iar antrenorul Stelei nu l-a folosit în ultimul timp din cauza celor doi fundasi centrali titulari”, scrie AS.

Cotidianul spaniol precizeaza si motivele pentru care Clemente este interesat de fundas, facând însa o confuzie mare cât o cât distanta dintre România si Polonia: „De meserie fundas central, Rada are 1.90 metri si, în ciuda înaltimii, este destul de rapid, exact pe gustul lui Clemente. În plus, Rada, format de centrul de copii si juniori al Universitatii Cracovia, are experienta europeana, evoluând multe minute în editia trecuta a Ligii Campionilor”.

Potrivit AS, mai multi reprezentanti ai clubului Steaua au negociat deja transferul jucatorului, iar suma ceruta este de 1,5 milioane de euro. Murcia nu poate sa plateasca aceasta suma de transfer si vrea ca în tranzactie sa fie inclus si atacantul suedez Henok Goitom, dar jucatorul este mai aproape de un transfer la Valladolid.


Intră acum și în grupul de